Timişorenii de la Thy Veils, invitaţi pentru al doilea an consecutiv la...

Timişorenii de la Thy Veils, invitaţi pentru al doilea an consecutiv la prestigiosul festival Sziget de la Budapesta

0
DISTRIBUIȚI

thyveilsDupă ce anul trecut au fost singurii timişoreni invitaţi în cadrul celebrului festival Sziget care se desfăşoară în capitala țării vecine, ansamblul va urca din nou pe scena Chill Garden din cadrul acestei manifestări.

„În noaptea dintre 15 și 16 August, Thy Veils va urca pentru a doua oară pe scena Chill Garden în cadrul festivalului Sziget din Budapesta. Munca pentru acest spectacol a început cu 4 luni înainte și va aduce o noutate față de show-urile precedente: concertul va pune accentul pe improvizație, grupul urmând a compune spontan și înregistra live elemente ce se vor regăsi în următorul album de studio. Din punct de vedere vizual, show-ul va include proiecții de artă video imersivă, la scară mare, locația fiind una propice pentru o experiență cinematică, Thy Veils punând și aici accentul pe material video nou, produs special pentru prezenta in cadrul festivalului Sziget. În data de 2 august, vom prezenta acest show şi la Timişoara, la Ambasada, evenimentul fiind o avanpremieră a elementelor vizuale create pentru Chill Garden“, ne-a declarat Daniel Dorobanţu, din Thy Veils.

Fondat ca şi proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanţu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din România.


Până în 2008 sunt produse patru albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborări cu alţi artişti, precum şi muzică pentru film. În 2008, după o călătorie în Noua Zeelandă, Daniel Dorobanţu produce o schimbare în modul de lucru, abandonând compoziţia în favoarea improvizaţiei şi transformă Thy Veils din proiect de studio în ansamblu. Anul 2010 începe cu un nou disc Thy Veils, îmbibat de spiritul nipon, trădând grija pentru detaliu, rafinarea inspiraţiei şi-un tușeu lesne explicabil prin experienţele avute de Daniel cu un an înainte, la Kyoto. Daniel semnează muzica pentru dans contemporan în colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalată în New York Times, iar The Guardian este o altă cunoscută publicaţie ce va atrage atenţia publicului larg asupra numelui Thy Veils.

„Pentru Thy Veils, anul în curs a început concentrat în dimensiunile vizuale. În februarie a fost lansată varianta video a concertului Thy Veils Live In Elisabetin, productie ce a fost apoi preluată integral de TVR3 în Aprilie. Apoi a urmat videoclipul Immemorable, productie hipnotică ce are în centrul său coreografia si execuția dansatoarei Alina Ștefan. A urmat lucrarea de video art «Deep Space», 23 minute de meditație vizuală ce împletește texturi organice, forme și imagini cosmice împreună cu versuri din «Scrierile de la Stânca Albastră», text fundamental al literaturii Zen din China. Urmează lansarea piesei «Embrace» în cadrul compilatiei MADE In TM 2015, producție ce prezintă un nou spațiu sonic pentru Thy Veils, conturând direcțiile de viitor ce se vor simți din plin pe viitoarele producții de studio”, a mai adăugat Daniel Dorobanţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.