BAC 2015 Peste 5.000 de elevi din Timiș susțin, astăzi, proba scrisă...

BAC 2015 Peste 5.000 de elevi din Timiș susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Română UPDATE Cum s-au descurcat elevii FOTO

1
DISTRIBUIȚI

bac13

Absolvenții de liceu intră, din nou, în focul examenelor. După ce au susținut probele de competențe, care au fost notate cu calificative, în această săptămână liceenii sunt așteptați în sălile de examen pentru a fi evaluați în cadrul probelor scrise. 5.197 de candidați din județul Timiș vor susține astăzi prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2015, și anume cea la Limba și Literatura Română. Proba scrisă la Limba și Literatura Română începe la ora 09.00, candidații vor avea la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din cei 5.197 de candidați înscriși la Bacalaureat, 5.034 sunt de la învățământul de zi, 98 de la seral și 65 de la frecvență redusă. De asemenea, 782 dintre liceenii care dau BAC-ul în acest an sunt din promoțiile anterioare.

Ca un element de noutate, Ministerul Educației a decis ca în acest an lucrările de la Bacalaureat să fie corectate în alt județ decât cel în care este susținut examenul. Prin urmare, perioada de corectare a lucrărilor a fost prelungită cu o zi, astfel că liceenii vor afla ce note au obținut pe 7 iulie, și nu pe 6 iulie, așa cum era prevăzut inițial.

Foto: Adrian Pîclișan

UPDATE Potrivit unui elev care a susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română la centrul de examen de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, subiectele au fost foarte ușoare pentru cei de la profilul real.


„A fost foarte ușor. La subiectul al doilea a trebuit să argumentăm un text, să explicăm de ce este important sportul pentru noi, iar la subiectul al treilea a trebuit să analizăm un personaj dintr-o operă scrisă de Ion Creangă sau George Călinescu. Cred că iau un șapte sau opt”, a povestit liceanul. Un alt elev care a primit varianta de la profilul uman ne-a povestit că „la subiectul al treilea a picat relația dintre două personaje dintr-un roman interbelic. Eu am scris despre Ion și Ana, iar la subiectul al doilea am avut de realizat un text argumentativ despre rolul scriitorilor în societate. Subiectele mi s-au părut ușoare, mult mai ușoare decât m-am așteptat. sper să iau peste șapte”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.