Cafea cu arome de jazz, sâmbătă dimineaţa, cu Sebastian Spanache Trio, la...

Cafea cu arome de jazz, sâmbătă dimineaţa, cu Sebastian Spanache Trio, la Timişoara FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-10405984">

11412304_1090203361007520_165945596780250342_nCei trei muzicieni care alcătuiesc formaţia Sebastian Spanache Trio vor susţine un concert inedit sâmbătă 13 iunie, de la ora 11.30 în Grădina Institului Francez din Timişoara, evenimentul derulat sub genericul Jazzin Cofee fiind inclus în suita de manifestări Stret Delivery.

Recent, trio-ul timişorean a susţinut un concert de succes în Jazz Pong Social Club din Bucureşti, prestaţia lor fiind primită cu aplauze furtunoase de către spectatorii prezenţi. Cel mai recent recital al celor de la Sebastian Spanache Trio „acasă“ a avut loc în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, în care băieţii au cântat piese „vechi şi foarte vechi“.

Sebastian Spanache, Radu Pieloiu şi Csaba Santa, cei trei muzicieni timişoreni care alcătuiesc formaţia Sebastian Spanache Trio au susţinut primul lor concert din 2015 taman în capitala Austriei, evenimentul desfăşurat în Pygmalion Theater din Viena, fiind sold out. Concertul organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Asociaţia Culturală „Kabaitan“, a reprezentat o filă de succes în cariera celor trei muzicieni timişoreni, iar pentru acest an, muzicienii au primit deja o serie de invitaţii de a participa la festivaluri de succes.

Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât pe plan național, cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante,din care amintim: JazzTM, Green Hours JAZZ Fest, Arcub Jazz&More, Mupa Budapest Jazz, DixieJazz Fest Bulgaria și altele; împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Robert Mitchell’s Panacea.

De asemenea, în 2013, trio-ul a plecat în turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia. La sfârșitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului Concurs „Johnny Răducanu” din Brăila, Trofeul „Johnny Răducanu”. Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, „Humanized” în 2013 și „A Pasha’s Abstinence” în 2014, cel din urmă fiind premiat ca BEST ALBUM la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete 2014. Lansarea aceluiași album a reprezentat o premieră la nivel național, fiind primul „silent concert” din România. În cursul lunii noiembrie a anului trecut trioul a lansat DVD-ul „Live on the Eiffel Bridge”, dvd filmat în timpul acelui concert tăcut.

Foto: Dan Burcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.