Camera de Comerț Timiș îi ajută pe locuitorii de la sate să-și...

Camera de Comerț Timiș îi ajută pe locuitorii de la sate să-și deschidă o afacere. La ce cursuri GRATUITE se pot înscrie

0
DISTRIBUIȚI

timthumb

Locuitorii din satele din județul Timiș care nu au un loc de muncă sau și-ar dori să-și deschidă o afacere, dar nu știu cum să facă asta, se pot înscrie la cursuri gratuite. Printr-un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță că și în această vară continuă organizarea cursurilor gratuite de formare profesională și calificare în domenii non-agricole destinate persoanelor din mediul rural.

Astfel, în prezent, cei care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu se pot înscrie la cursul de Competențe antreprenoriale, destinat unui număr de 60 de persoane. De asemenea, înscrieri se fac și pentru cursul de Competențe IT, de inițiere în folosirea calculatorului, la care pot participa 48 de persoane.

Totodată, în acest moment este în desfășurare cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date, calificare care este recunoscută la nivel european și conferă posibilitatea de înființare a propriei afaceri în domeniul IT.


În luna iulie va începe și cursul de Lucrător în comerț, aflat în fază de autorizare. Cursul se adresează persoanelor care doresc să lucreze în magazinele de la sate și se pot înscrie chiar și cei care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii. De asemenea, pot participa persoanele care sunt deja angajate în magazine ca necalificate, dar și cei care doresc să se califice sau care-și doresc să-și deschidă o afacere.

Absolvenții cursurilor de calificare vor primi subvenții, cât și sprijin pentru angajare din partea CCIAT, care a discutat cu firme care au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. Tot în cadrul proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră și consultanță non-agricolă”, CCIAT oferă gratuit și consiliere privind orientarea în carieră. Cursurile de formare profesională se desfășoară la sediul centrului Regional de Afaceri din Timișoara, iar cursurile de calificare, în satul Urseni din comuna Moșnița Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.