Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, Cetățean de Onoare al județului Timiș: „Vă rog...

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, Cetățean de Onoare al județului Timiș: „Vă rog să-mi permiteți să-i iert pe cei care mi-au înfipt chiar în inimă acele cuțite” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1983829022">

popas cetatean de onoare al judetului03_resize

Momente emoţionante astăzi în incinta Palatului Baroc din Timişoara, unde caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Timiș. Ceremonia a fost organizată într-un cadrul special, chiar în ziua în care artistul a împlinit vârsta de 60 de ani. Mai mult, acesta a celebrat momentul printr-o expoziție retrospectivă care a inclus medalii, diplome, distincții, scrisori de la oameni importanți ai planetei, papi, cardinali importanți de la Vatican şi cavaleri cruciați.
La eveniment au luat parte pe lângă artiști care au ținut să îi fie alături lui Popa’s şi preşedintele Consiliul Judeţean Timiş, Titu Bojin, prefectul Eugen Dogariu, dar şi Mitropolitul Banatului Ioan Selejan. Rând pe rând cei prezenţi au ţinut discursuri prin care au ţinut să îşi arate aprecierea faţă de munca artistului, dar şi faţă de cariera acestuia întinsă pe zeci de ani şi încununată cu numeroase distincţii. Înainte de a le vorbi celor prezenţi la festivitate, Popa s a ţinut neaparat ca Mitropolitul Banatului să rostească „Tatăl nostru”, menţionând că nimic nu ar fi posibil fără voia Domnului.

„Vrea să mulțumesc tuturor, pentru că văd în sală foarte mulți prieteni, vreau să le mulțumesc și oamenilor care n-au fost întotdeauna cu mine, celor au fost împotriva mea. Le mulțumesc pentru existența lor, poate așa m-au făcut mai ambițios. Astăzi, la 60 de ani, vă rog să-mi permiteți să-i iert pe cei care mi-au înfipt chiar în inimă acele cuțite, care știți foarte bine cât de mult au contat pentru mine ca să pot merge mai departe ca artist (…) De doi ani, sunt singurul din această țară care are o carieră de elită, reprezint țara pe spezele mele, merg unde vor mușchii mei și să mă iertați dacă întotdeauna am răspuns cu aciditate celor care pe nedrept m-au acuzat și să spun că sunt capabil să-i iubesc pe toți așa cum ne învață Dumnezeu”, a declarat Popa’s extrem de emoţionant.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.