Consiliul Județean Hunedoara are o nouă conducere, în locul președinteleui și vicepreședintelui...

Consiliul Județean Hunedoara are o nouă conducere, în locul președinteleui și vicepreședintelui cercetați pentru CORUPȚIE. Vezi ce partid a preluat „puterea” în județ

0
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean hd hunedoaralibera_ro

Asistentul universitar Adrian Nicolae David a fost ales, miercuri, președinte al CJ Hunedoara în locul lui Mircea Moloț, demis pe motiv de incompatibilitate și cercetat pentru pentru fapte de corupție, iar directorul economic al Spitalului Județean Hunedoara, Vetuța Stănescu, a fost alesă vicepreședinte, în locul demisionarului Tiberiu Balint, cercetat pentru fapte de corupție. Cei doi sunt membri PNL și fac echipă cu vicepreședintele CJ Dorin Gligor (PNL provenit din PDL).

Cei doi au fost aleşi în funcţii miercuri, prin votul secret al consilierilor judeţeni, cu excepţia celor de la PSD şi UNPR care au refuzat să participe la vot. Adrian Nicolae David și Vetuța Stănescu au fost singurii candidaţi propuşi pentru funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte ai CJ Hunedoara.


La 33 de ani Adrian David este cel mai tânăr preşedinte din istoria instituţiei administrative, în timp ce Vetuţa Stănescu este prima femeie care a reuşit să ajungă pe un astfel de post, după anul 1990.

„E un mandat de un an de zile, în care ne pregătim să tragem concluziile ultimilor patru ani. Va fi un an destul de dificil, în care avem de încheiat proiecte de mare importanţă pentru judeţul Hunedoara”, a declarat, imediat după alegeri, noul preşedinte al CJ Hunedoara, Adrian David.

Noul preşedinte Adrian David îl înlocuieşte în funcţie pe Mircea Moloţ, demis de la conducerea CJ Hunedoara după ce a fost declarat incompatibil la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), dar şi anchetat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. David are 33 de ani şi a fost ales consilier judeţean în anul 2012 din partea UNPR, în toamna anului trecut el părăsind acest partid şi înscriindu-se în PNL. Este absolvent al Facultăţii de Drept din Oradea şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, unde urmează şi un doctorat în Finanţele Întreprinderii. Este căsătorit şi tatăl unui copil, iar din anul 2004 a lucrat ca asistent universitar la Universitatea din Petroşani.

Vetuţa Stănescu îl înlocuieşte în funcţie pe fostul vicepreşedinte Tiberiu Balint, care a demisionat din CJ Hunedoara după ce împotriva sa procurorii DNA au deschis un dosar pentru presupuse fapte de corupţie. Vetuţa Stănescu a fost aleasă consilier judeţean în anul 2012 din partea PNL şi a îndeplinit până acum funcţia de director economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.