EXCLUSIV Afacerea secretă a primarului cu Frunzăverde în suflet, care se plimbă...

EXCLUSIV Afacerea secretă a primarului cu Frunzăverde în suflet, care se plimbă cu Porsche Cayenne. Vezi CONFLICTUL DE INTERESE sfidător, nesesizat de nicio instituţie a statului

8
DISTRIBUIȚI
porsche cayenne primar lala ion comuna lapusnicu mare
Bolidul de lux al primarului din Lăpuşnicu Mare, parcat, ieri, în faţa instituţiei

Nu există limite în a sfida legile, iar mutarea fodurilor din bugetul de stat către buzunarele celor care conduc se face la lumina zilei, fără niciun fel de teamă. Banii comunei cărăşene Lăpuşnicu Mare au fost „sifonaţi” în ultima perioadă prin intermediul unei firme al cărui acţionar în acte a fost, până anul trecut, viceprimarul Gheorghe Ciocloda, dar care este controlată de primarul Ion Lala, după cum a recunoscut chiar acesta pentru PRESSALERT.ro.

Ion Lala a trecut de la PD-L la PSD odată cu ordonanţa care a permis migraţia aleşilor locali şi a devenit celebru după ce a fost interceptat în dosarul DNA în timp ce discuta cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ionesie Ghiorghioni, cum să-i asigure voturile lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, omul lui Sorin Frunzăvedre fiind gratulat cu apelativul „tata bunu” şi asigurat că „indiferent că mi se dă vreun ban de la consiliu judeţean sau nu, pentru mine Frunzăverde şi Ghiorghioni rămân părinţi spirituali”.

SC Phoenix Imp SRL este una dintre firmele care a primit, direct sau indirect, sume importante de la bugetul comunei din Valea Almăjului în ultimii ani. Interesant este că firma l-a avut ca acţionar unic până în octombrie 2014 pe Gheorghe Ciocloda, vechi membru PD-L, acum PNL, cel care este viceprimarul din Lăpuşnicu Mare din 2008. Ciocloda unul dintre oamenii de încredere ai primarului Lala, care este în funcţie din 2000. Societatea, înfiinţată în 1991, este specializată în extracţia pietrişului şi nisipului şi are o benzinărie în localitatea Bozovici. Cifra de afaceri a firmei a explodat din 2011 când a crescut la 1.696.342 lei de la 199.640 lei, în anul anterior. Vârful a fost în 2012 când a avut o cifră de afaceri de 8.523,345 lei şi un profit de 322.281 lei, dar nu a fost rău nici în 2013 când a derulat afaceri de 5.838.880 lei şi a avut un profit de 18.504 lei au în 2014 – 5.769.739 lei cifră de afaceri şi profit de 15.762 lei.

Cu toate că este un conflict de interese evident, firma viceprimarului a livrat şi facturat întruna administraţiei conduse de Lala, care până de curând a fost coleg de partid cu viceprimarul, materiale de construcţii şi combustibili.


Primarul Lala a confirmat relaţiile comerciale ale firmei viceprimarului cu Primăria Lăpuşnicu Mare, explicând că Phoenix Imp SRL a livrat „materiale, sorturi când s-au rupt drumurile, materiale pe care le-am pus în gropi, decolmatări, ce am făcut. Domnul Ciocloda a fost( în firmă, n.a) până în octombrie 2014 când ne-am dat seama că e în conflict de interese, măcar că am luat două maşini de material. Dacă s-au plătit 20.000 lei. Da, (s-a luat, n.a.) şi benzină şi motorină de vreo 25 – 30.000 lei”. În realitate, sumele sunt mult mai mari, dar cifrele exacte ar urma să fie comunicate de cei de la primărie în următoarele 30 de zile.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă, în realitate, SC Phoenix Imp SRL, este firma sa, primarul Ion Lala a dat, în primă fază din cap afirmativ, fără să spună vreun cuvânt, apoi a spus „da, era firma mea. Eu nu am apărut niciodată în ea. Când nu o să mai fiu primar eu o s-o conduc. Am făcut vreo ilegalitate dacă am dat de mâncare la nişte oameni? Nu ştiu câţi oameni. E pe profit firma”. Primarul a confirmat că firma controlată de el a avut relaţii comerciale şi cu alte societăţi comerciale care au semnat contracte cu administraţia din Lăpuşnicu Mare, printre acestea aflându-se şi SC Calor Grup SRL, care a făcut lucrările la reţeaua de apă din comună. „Da, noi (Phoenix Imp SRL, n.a.) am livrat motorină, agregate, către Calor”, a susţinut Ion Lala.

Locul viceprimarului ca asociat unic în firmă a fost luat de un alt om de încredere al primarului, fostul administrator al societăţii, Petru Bihoi. Viceprimarul Ciocloda a refuzat să explice de ce a ieşit dintr-o firmă profitabilă cu afaceri de peste un milion de euro pe an, afirmând doar că „nu l-aţi întrebat pe primar? Eu nu am activat de mult la firmă. Nu ştiu ce aţi discutat cu primarul. Aia e problema lui. Mai bine discutaţi cu el. Deci, eu am altă firmă, nu am treabă cu… Conflict de interese, nu ştiu. Eu am nişte acte care, deci… Asta e opţiunea mea de ce am ieşit. N-am ieşit în 2014, cred că mai înainte. Trebuie să mă documentez. Asta cu ieşitul e o problemă personală. Ce conflict? Nu am semnat niciun act, e o problemă cine a fost administrator, a semnat acte”.

Chiar dacă în declaraţia de avere nu are alte venituri decât salariul de primar, primarul Lala vine de câteva luni la lucru cu un jeep Porsche Cayen, cu numărul de înmatriculare B 333 DGA. „L-am cumpărat de nou, de la Timişoara”, a explicat acesta în faţa bolidului, care costă peste 100.000 de euro, conform preţului de catalog. A plecat, apoi, în trombă prin gropile de pe strada principală a comunei pe care o conduce de patru mandate. Când l-am întrebat, câteva ore mai târziu, de ce maşina de lux nu apare în declaraţia de avere, Lala a susţinut că „eu nu sunt obligat să vă spun nici de ce am, nici de ce nu am. În primul rând vă las pe toți să credeți că este mașina mea. Nu e mașina mea. Vă las pe toți . Vă dau apă la moară să scrieți ce vreți. Nu e mașina mea”. Întrebat dacă maşina este înmatriculată pe numele tatălui său, pensionar după ce a lucrat la CAP, primarul Lala a devenit extrem de nervos ” nu e problema dumnevoastră. Ok. Îm pare rău. Să aveți o seară plăcută”.

8 COMENTARII

  1. De-a dreptul sfidător!Nu știu de ce am impresia că instituțiile abilitate își vor face treaba și în acest caz…Aveți un pic de răbdare.

  2. oooofffff Lele ,Lele !!!
    Gina ii baga pe toti in parnaie dar saracuta va ajunge si ea cat de curand !!!
    Spataru ,Roseti ,Vali certat cu legea si acum acest primar urmeaza si Multi alti amatorii care ai trecut prin brätele frumoasei Economista unica a CJ ,praful se alege fratilor e voi !Nici nu stiti sa furati ,nici nu stiti sa sfidati sunteti niste ciuoerci dupa ploie ,nici urma de voi sa ramana dupa plata si rasplata !!!
    Ginuta cred ca nu dormi linistita !

  3. Cine urmeaza?Se pare ca la primaria Hateg inca nu sa ajuns…Pacat !Actualul primar fost sef al IPJ Hunedoara ,daca il verifica cineva la ce afaceri face in zona …impreuna cu cativa trepadusi consilieri locali vor fi candidati la beciul domnesc!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.