EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Elevii de clasa a VIII-a susțin, astăzi, proba scrisă...

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Elevii de clasa a VIII-a susțin, astăzi, proba scrisă la Matematică UPDATE 1 Reacția elevilor

0
DISTRIBUIȚI

poza 2 (5)

Absolvenții clasei a VIII-a, din nou în focul examenelor. Peste 4.500 de elevi din județul Timiș susțin, astăzi, ultima probă a Evaluării Naționale, și anume proba scrisă la Matematică. Examenul începe la ora 09.00, iar candidații au la dispoziție două ore să rezolve subiectele primite.

Elevii din județul Timiș sunt evaluați în cadrul a 47 de centre de examen. Pentru prima dată, Ministerul Educației a anunțat că în acest an la Evaluarea Națională candidații sunt supravegheați atât video cât și audio.

Luni a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, care a fost susținută de aproximativ 4.500 de candidați din Timiș. Un elev din Timișoara a fost eliminat după ce a fost prins cu telefonul mobil asupra lui în sala de examen.


Ieri, absolvenții clasei a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba Maternă. Candidații vor afla ce note au obținut la Evaluarea Națională în data de 26 iunie, tot în aceeași zi se pot depune contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate în 30 iunie.

SUBIECTELE LA MATEMATICĂ

UPDATE 1 Părerile elevilor care au susținut proba scrisă la Matematică la centrul de examen de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au fost împărțite. De exemplu, unui elev din Moșnița subiectele i s-au părut foarte ușore și crede că o să ia cel puțin nota 8. „Subiectele au fost ușoare, dacă te-ai pregătit patru ani, te-ai descurcat. Un minim opt cred că iau și o să ajung la liceul preferat. A fost mai ușor decât de la simulare, nu mă așteptam să fie atât de ușor”, a povestit Călin Stroia.
Pe de altă parte, lui Daniel Bolog, care a terminat clasa a VIII-a la Sacoșu Turcesc, subiectele i-au părut foarte gele. „Mi s-a părut greu pentru că nu am mai făcut atâtea exerciții, a fost mai greu decât la simulare. Am făcut un

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.