EXCLUSIV Titu Bojin despre exproprierea Casei Muhle: „Nu se poate arunca problema...

EXCLUSIV Titu Bojin despre exproprierea Casei Muhle: „Nu se poate arunca problema în brațele CJT pentru că e mai conciliant președintele decât primarul”

0
DISTRIBUIȚI

casa muhle

Savarea Casei Muhle de către autorităţi a redevenit un subiect fierbinte. După ce anul trecut celebra construcţie stârnea ample reacţii din partea Primăriei Timişoara care refuza să o cumpere la preţul cerut de actualii proprietari, Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei pare să fi găsit o nouă soluţie pentru salvarea valoroasei construcţii. Astfel, în presa locală au apărut mai multe ştiri care prezintă exproprierea de către Consiliul Judeţean Timiş a proprietăţii ca fiind soluţia salvatoare. Deşi consilierul judeţean Marius Martinescu (PNL) ar urma să întocmească un proiect pentru a primi acceptul aleşilor judeţeni de a trece la acţiune, situaţia nu se anunţă una optimistă.

Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „în primul rând, nu am văzut proiectul domnului Martinescu.


Probabil e la stadiul de discuții de principiu. În al doilea rând, Casa Muhle nu este în patrimoniul CJT, ci al unităţii administrativ-teritoriale Timişoara. Nu cred că aici la CJT ne putem permite să discutăm nici despre expropriere, asta trebuie să facă Primăria Timișoara, aceste demersuri. Nici de cumpărare nu poate fi vorba, pentru a reamenaja Casa Muhle. Nu este normal să jucăm acest ping pong. Dacă primăria este interesată, există varianta de cumpărare. Dacă constatăm că se poate expropria legal, să se facă. Nu se poate arunca după ani de zile în brațele CJT pentru că e mai conciliant președintele decât primarul, cred că e treaba lor să o clarifice”.

Vă reamintim că aleşii locali din CLT au votat împotriva cumpărării Casei Muhle, la debutul anului trecut. Edilul-şef Nicolae Robu declara atunci că „am comandat şi noi o evaluare şi, conform evaluării realizate de firma căreia ne-am adresat noi, rezultă că valoarea construcţiilor ar fi de 37.000 de euro, iar a terenului, de 469.378 de euro. Valoarea totală a proprietăţii imobiliare ar fi 506.000 de euro. Voi prezenta aceste informaţii şi consiliului local şi voi cere să se pronunţe, dar îmi voi spune punctul de vedere şi în faţa consiliului aşa cum mi-am exprimat şi acum. Consider că acea proprietate nu merită suma de 500.000 de euro aproximativ şi că, prin urmare, nu este de interes pentru primărie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.