Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului...

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

0
DISTRIBUIȚI

mihai razvan ungureanu

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedinteleKlaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis „i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, precizează sursa citată.

Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din funcţia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Conform art. 65 alin. 2 lit. h din Constituţie, Camerele Parlamentului îşi desfăşoară lucrările şi în şedinţe comune pentru numirea, la propunerea preşedintelui României, a directorilor serviciilor de informaţii şi exercitarea controlului asupra activităţii acestor servicii.

Dacă Parlamentul va fi de acord cu propunerea preşedintelui, Ungureanu va reveni, după opt ani, la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

În 26 noiembrie 2007, preşedintele Traian Băsescu a trimis preşedinţilor Camerelor Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE.

Surse din Administraţia Prezidenţială declarau, în decembrie anul trecut, că Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al preşedintelui Klaus Iohannis.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, pe Facebook despre numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în calitate de consilier personal al preşedintelui Iohannis, aceasta precizând că este vorba despre o funcţie onorifică şi care nu va fi retribuită.

După ce l-a însoţit pe preşedintele Iohannis în câteva vizite externe, Ungureanu nu şi-a mai făcut simţită prezenţa în preajma şefului statului.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi director al Serviciului de Informaţii Externe al României în perioada 2007-2012.


El a fost premier între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.

Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr.

După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.