Primarul Nicolae Robu, NOTĂ INTERNĂ după dezvăluirile PRESSALERT.ro privind fentarea legii prin...

Primarul Nicolae Robu, NOTĂ INTERNĂ după dezvăluirile PRESSALERT.ro privind fentarea legii prin fişe de calcul. Explicaţia pentru PROTEJAREA angajaţilor vinovaţi

1
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Ca urmare a dezvăluirilor PRESSALERT.ro din ultimele două zile, despre cum funcţionarii din Primăria Timişoara fentează legea folosind fişe de calcul pentru a evita licitaţiile, primarul Nicolae Robu a dat ieri o notă internă.

Acesta a explicat astăzi pentru presă că „nota internă referitoare la fişele de calcul nu e nimic secret.


Da, am emis o notă internă şi legat de acest subiect. Îmi exprim mirarea că după atâta vreme de când am cerut ca peste tot unde nu există motive să nu se organizeze licitaţii datorită unor aspecte de natură juridică, cum ar fi litigii asupra elementelor de patrimoniu, să se organizeze licitaţii şi să se întocmească contracte, lucrul acesta încă nu s-a făcut. Obiceiul la Primăria Timişoara a fost ca majoritatea covârşitoare a elementelor de patrimoniu să fie valorificate pe bază de fişă de calcul. Eu nu am putut înţelege de ce. La contract poţi să ajungi numai în baza unei licitaţii. Nu e normal ca persoane sau firme să folosească bunul public şi să nu plătească. (….) Când am făcut bilanţul am constat că sunt progrese mari făcute pe linia aceasta, dar sunt multe situaţii unde nu s-a schimbat nimic. Evident că le convine unora să lucreze cu fişă de calcul, pentru că plătesc mai puţin decât ar trebui să plătească în urma unei licitaţii. Am un semn de întrebare, de ce nu s-a acţionat mai cu spor pentru ca problema să fie rezolvată”.

Edilul a explicat că nu poate lua alte măsuri de sancţionare a celor care nu îşi fac treaba, decât să constate neregulile şi să dispună intrarea în legalitate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.