Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva lui Sebastian Ghiţă: Mi se interzice...

Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva lui Sebastian Ghiţă: Mi se interzice să părăsesc Ploieştiul, probabil pentru a fi umilit. Am interdicţie de a vorbi cu Victor Ponta

0
DISTRIBUIȚI

sebastian ghita

Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Sebastian Ghiţă a ajuns la DNA Ploieşti miercuri dimineaţă, la ora 9.30, el spunând că săptămâna trecută a primit citaţie să se prezinte în faţa procurorilor.

Deputatul Sebastian Ghiță a spus, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează ”dărâmarea acestui guvern”.

El a declarat, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a stat aproximativ două ore, că o parte din dosarul său vizează alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, pe care PSD a încercat să le câştige.

”O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale. Nu îmi cer scuze şi nu îmi pare rău că Partidul Social Democrat, Victor Ponta, eu, mulţi alţii am încercat să obţinem încrederea electoratului pentru funcţia de preşedinte al României. Am pierdut aceste alegerei prezidenţiale şi trebuie să oprim odată acestă regulă că după ce pierdem alegerile ceilalţi sunt distruşi, umiliţi, târâţi prin procuraturi, li se ameninţă familiile, li se sechestrează firmele lor, ale familiei, ale prietenilor, li se fac percheziţii mamelor şi aşa mai departe. Este o chestiune groaznică şi cred că trebuie să luptăm contra ei toţi. Eu unul o să o fac. Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta”, a declarat Sebastian Ghiţă.

El a mai spus că ”nu îl poate influenţa pe primul-ministru să îşi dea demisia atunci când doresc procurorii”.

”Discuţii, întâlniri, ameninţări, luări la rost care vizau demisia primului ministru Victor Ponta.


Nu-l pot influenţa pe primul-ministru să îşi dea demisia atunci când doresc procurorii, nu am această influenţă asupra primului ministru al României chiar dacă dânşii cred asta. Nu o să intru în detalii pentru că mai sunt multe alte lucruri pe care trebuie să vi le spun”, a adăugat Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că acest dosar penal este unul politic, care vizează ”dărâmarea Guvernului”.

Sebastian Ghiţă a mai susţinut că a primit şi interdicţia de a-şi exercita mandatul de deputat şi că toate aceste măsuri sunt abuzive şi înalcă drepturile cetăţeanului.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că împotriva sa a fost luată o nouă măsură, de a nu părăsi Ploieştiul, el susţinând că această decizie a fost luată probabil pentru a fi umilit şi că abuzurile asupra cetăţenilor nu pot fi tolerate.

„Aşa cum mă aşteptam încă de săptămâna trecută, nişte lucruri destul de grave s-au întâmplat sau urmau să se întâmple. Sunt destul de multe (…) În primul rând, ce trebuie să vă spun este că asupra mea s-a luat o nouă măsură, fără să ştiu ce am făcut, nu ştiu, probabil pentru a fi umilit. Măsura este, de data aceasta, să nu părăsesc Ploieştiul”, a spus deputatul Sebastian Ghiţă, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti.

Sebastian Ghiţă a adăugat că nu a încălcat cu nimic cealaltă măsură, a interdicţiei de a părăsi ţara, din cadrul controlului judiciar.

„De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinţă că nu trebuie să părăsesc Ploieştiul. I-am solicitat explicaţii, mi-a spus că aşa crede dânsul, că dânsul este procuror, eu sunt cetăţean şi că drepturile şi libertăţile mele, într-o astfel de situaţie, când deschide un dosar, sunt la dispoziţia dânsului şi că nemulţumirile să le adresez Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat Ghiţă.

Ghiţă a spus că va contesta noua măsură, de interdicţie de a părăsi Ploieştiul pe o perioadă de două luni.

Deputatul a mai spus că astăzi şi-a dat seama despre ce este vorba în dosarul în care este urmărit penal, precizând că, în ultimele două săptămâni, asupra sa au fost făcute presiuni constante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.