Timișoreni îmbrăcați în haine tradiționale, așteptați la o plimbare pe bicicletă pe...

Timișoreni îmbrăcați în haine tradiționale, așteptați la o plimbare pe bicicletă pe străzile orașului. Cum vor fi răsplătite cele mai frumoase participante în ie

0
DISTRIBUIȚI

ia romaneasca pe bicicleta

“Verde pentru Biciclete” sărbătorește Ziua Internațională a Iei printr-o pedalare cu total specială pe străzile orașului. Astfel, duminică, 21 iunie, are loc “IA românească pe bicicletă”, la care sunt invitați să participe timișoreni de toate vârstele îmbrăcați în haine tradiționale. “Fundația Bega consideră că e fundamental să ne cunoaștem trecutul și să respectăm tradițiile românești. Grija față de valorile autentice va fi mesajul pe care ne dorim să îl transmitem tuturor timișorenilor.


Prin intermediul acestui eveniment, ne propunem să readucem în discuție frumusețea portului românesc”, transmit organizatorii pedalării.

Întâlnirea bicicliștilor îmbrăcați în haine populare va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, pe platforma Timco de pe strada Circumvalațiunii. De la ora 11.00, va fi parcurs următorul traseu: Platforma Timco – Strada Gheorghe Lazăr – Strada Paris – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Splaiul Tudor Vladimirescu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Bulevardul Revoluției din 1989 – Strada Hector – Bulevardul Take Ionescu – Strada Mihail Kogălniceanu – Strada Avram Imbroane – Muzeul Satului Bănățean.

Bicicliștii vor poposi la Muzeul Satului Bănățean, unde vor putea participa la o expoziție de fotografie intitulată “Prin Banat”, o expoziție cu vânzare de ii și un atelier de confecționare păpuși românești. De asemenea, organizatorii pregătesc o sumedenie de premii pentru participanții la eveniment. Astfel, va fi premiată posesoarea celei mai frumoase ii, celui mai frumos costum popular, celei mai vechi ii, dar vor fi acordate premii și pentru cea mai frumoasă apariție feminină, respectiv masculină.

„Invităm atât femeile, cât și bărbații să participe la acțiune îmbrăcați în costume populare, ii sau să vină cu câteva elemente din portul tradițional, precum un clop, o curea, un ilic”, a precizat, astăzi, Romina Faur, coordonator „Verde pentru Biciclete”.

În Lugoj, evenimentul „IA românească pe Bicicletă” va avea loc în data de 24 iunie, fiind organizat de “Lugojul Pedalează” în colaborare cu „Verde pentru Biciclete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.