Consilierul PSD Dan Idolu: „este vorba deja de o atitudine de propagandă...

Consilierul PSD Dan Idolu: „este vorba deja de o atitudine de propagandă privind finanțarea obiectivelor majore din Timișoara”. Cu cât a contribuit Primăria Timişoara la marile proiecte din oraş

2
DISTRIBUIȚI

dan idolu 3

Consilierul local PSD Dan Idolu a ieșit astăzi în fața presei pentru a face o serie de acuze dure la adresa discursului public abordat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Acesta spus că sunt deja deranjante formulări de tipul „eu am făcut, administraţia Robu a realizat, de parcă realizările, încasările, veniturile şi cheltuielile acestui oraş trebuie să le gestioneze un singur om. Pentru asta există democratic reglementat un consiliu local. De la fiecare comună până la primăria capitalei există un consiliu local care gestionează”. Mai mult, Idolu a acuzat că primarul Nicolae Robu are un discurs exclusiv centrat pe domnia sa, fiind prezent în toate realizările şi asumând-şi ceea ce nu a făcut.


Consilierul local PSD a declarat că primarul Nicolae Robu își asumă abuziv contribuții mari la proiectele Timișoarei, făcând abstracție de banii primiți de la Uniunea Europeană și de banii veniți de la Guvern. Acesta a precizat că, față de intervalul 2008 – 2012, din 2012 și până în prezent contribuțiile primăriei au scăzut la toate proiectele cu finanțare europeană de la 6.43 % la 3.95%.

Idolu a ilustrat declarațiile cu două exemple de proiecte mari, pasajul rutier subteran Michelangelo și reabilitarea centrului istoric. Astfel, Primăria Timișoara a contribuit cu doar 1.61% din cei 15.000.000 de lei cât a costat proiectul de la Michelangelo, în vreme ce la centrul istoric municipalitatea contribuie cu doar 1.59% din valoarea de 14.864.000 de lei. Pesedistul a conchis că „este vorba deja de o atitudine de propagandă privind finanțarea obiectivelor majore din Timișoara. Nu suntem ostili ideii de finanțare, dar suntem ostili în privința retoricii demagogice. Din spusele domnului Robu înețelegem că avem zero bani de la guvern și zero bani de la UE, iar toate meritele merg unei administrații locale. Nu se poate așa ceva!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.