Final de poveste: la Jazz Tm s-a tras cortina. Ce l-a nemulţumit...

Final de poveste: la Jazz Tm s-a tras cortina. Ce l-a nemulţumit pe primarul Nicolae Robu

2
DISTRIBUIȚI

jazz tm 2015 (3)

Trei zile de spectacol de cinci stele cu artişti de top, aşa poate fi rezumat pe scurt JazzTm ediţia 2015, festivalul urbei de pe Bega, care a luat sfârşit duminică seara. Dacă vineri şi sâmbătă publicul a fost unul numeros, nici duminică lucrurile nu s-au schimbat, căci acordurile muzicale inedite i-au atras ca un magnet pe cei care au ieşit să dea o tură prin centrul oraşului. De pe scaunele din faţa scenei, de la terase, din picioare sau de pe jos timişorenii au savurat din plin recitalurile susţinute de Exit OZ, Guillaume Perre şi Dianne Reeves. Primarul Nicolae Robu a declarat că „mă bucur că am avut parte de o ediţie extrem de reuşită, excepţională, aş spune, e plin de lume. Acum chiar e plină Piaţa Victoriei şi asta este proba reuşitei festivalului. Mă bucur că în urmă cu trei ani am avut iniţiativa de a face un festival de jazz al Timişoarei. La acea vreme ideea a fost contestată cum este contestat aproape orice, dar iată că până la urmă ideea a fost bună, ea a fost apreciată de timişorenii care se bucură de materializarea ei.


Şi în această seară avem pe scenă artişti excepţionali, de talie mondială, artişti de cel mai înalt nivel mondial, ca să fie lucrurile cât se poate de limpezi, şi evident că la aşa ceva se vine, fiindcă nu zi de zi oamenii au ocazia să vadă asemenea artişti. Sunt convins că acum la finalul finalului vom avea un show adevărat un show de foarte înalt nivel şi că şi această seară se va încheia cu incantaţii aşa cum s-au încheiat şi celelalte două”.

Deşi festivalul a fost unul de talie internaţională evenimentul a fost mult prea puţin promovat, iar publicul avizat a fost devansat de spectatorii care nu prea ştiam mare lucru despre Jazz. Însă Robu susţine că este mulţumit. „Spectatori mai mulţi cred că nu ar fi avut loc în Piaţa Victoriei, pentru că în momentul de faţă dacă megeţi să vedeţi, eu am făcut o tură dinspre Catedrală încoace, e chiar plină piaţa Victoriei. Am făcut promovare, cred în că lumea de astăzi este un mijloc foarte bun de promovare internetul, promovarea online. Asta am făcut-o. Sigur că şi televiziunile ne-au ajutat şi presa scrisă şi presa scrisă online ne-a promovat, dar nu cred că ducem lipsă de participanţi. Noi ducem lipsă, dar nu ne plângem de asta, de o prezentare amplificată a realităţii, aşa cum am văzut că au alţii. Vorbim de şapte mii de oameni într-un spaţiu în care nici o mie nu cred că intrau. La această ore se vede că Piaţa Victoriei este plină”, a spus Robu aseară. În declaraţia de mai sus edilul făcea referire la o ştire legată de un festival de jazz din Cluj Napoca. Tot ieri a fost anunţată şi data pentru ediţia viitoare, astfel că în 2016 JazzTm va avea loc în intervalul 1-3 iulie.

2 COMENTARII

  1. ZERO turisti atrasi prin acest festival. Luati lectii de la Klaus de la Sibiu, ideea nu e sa bifezi un festival ci banii investiti in el sa se intoarca in oras via turisti cazati la hotel, baut o bere, mancat la un restaurant. Asta NU s-a intamplat, de ce oare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.