Iohannis: „Nu pot să accept că un Guvern adoptă o decizie, apoi...

Iohannis: „Nu pot să accept că un Guvern adoptă o decizie, apoi premierul revine asupra ei. România mai are sau nu Guvern funcţional?”/ RĂSPUNSUL lui Ponta

1
DISTRIBUIȚI

ponta iohannis 1

Preşedintele Klaus Iohannis spune că în ultimele luni a discutat de mai multe ori cu premierul despre salariile demnitarilor, la iniţiativa acestuia, arătând că nu poate accepta că ”un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi premierul îşi propune să revină asupra ei”.

Preşedintele Klaus Iohannis precizează, într-o postare pe Facebook, că în ultimele luni a discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizării demnitarilor, la iniţiativa acestuia, adăugând că nu poate accepta ca şeful Executivului să revină asupra unei decizii pe care a adoptat-o, dând dovadă de lipsă de coerenţă în actul guvernamental.

„Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul îşi propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerenţă a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcţional”,  spune preşedintele Klaus Iohannis.

„În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la iniţiativa acestuia.


Subscriu ideii că remuneraţia demnitarilor trebuie să reflecte importanţa lor în stat şi că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonaţi”, scrie Iohannis pe Facebook.

Preşedintele spune că aceasta este o chestiune de principiu, însă înţelege reacţia oamenilor care vor performanţă din partea demnitarilor. Totuşi, Iohannis este de părere că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reaşezarea întregului sistem de salarizare. Klaus Iohannis mai spune că modalităţile de realizarea a acestui principiu revin în sarcina Guvernului şi Parlamentului.

Ponta îi răspunde lui Iohannis: Ultima noastră dicuţie a fost în 5 iunie, când mi-a cerut demisia

Premierul Victor Ponta reacţionează la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care spunea că în ultimele luni a discutat de mai multe ori cu acesta despre salariile demnitarilor, Ponta spunând că ultima discuţie cu şeful statului a fost în 5 iunie, atunci când Iohannis i-a cerut demisia.

”O precizare utilă pentru opinia publică – ultima discuţie a mea cu domnul Iohannis a fost în ziua de 5 iunie, când mi-a cerut să demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodată despre niciun subiect!”, a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, la 10 minute după mesajul transmis, tot pe Facebook, de preşedintele Klaus Iohannis

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.