Judecătorul pus sub acuzare în dosarul „minore pentru VIP-uri” face încă parte...

Judecătorul pus sub acuzare în dosarul „minore pentru VIP-uri” face încă parte din magistratură. Când va lua Inspecția Judiciară o decizie în privința sa

3
DISTRIBUIȚI

tomus fugind din sala de judecataCazul judecătorului Aurelian Tomuș, pus sub acuzare în dosarul rețelei conduse de Paul Mânzu, care exploata sexual eleve de liceu, este pregătit să ajungă pe masa Consiliului Suprem al Magistraturii. Superiorii magistratului timișorean vor stabili dacă bărbatul de 42 de ani mai are reputația „nepătată” și dacă mai poate profesa.

Pe lângă faptul că întreținea relații sexuale cu minore, el e acuzat de şantaj şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Înregistrările realizate de SRI scot la iveală discuții halucinante între judecător și alte persoane, sau între el și fete: el explica de ce vrea minore slabe, cum trebuia să dispună de ele, ori cum le agresa, ca să își satisfacă fanteziile.

Nefiind condamnat, Tomuș nu a putut fi exclus din magistratură.


De când a fost pus sub acuzare în acest dosar, judecătorul a intrat în concediu de odihnă. „El este în concediu de odihnă, până la 31 iulie, și deja a anunțat că își va prelungi și după 1 august. Are multe zile de concediu neluate. De când a fost chemat la DNA nu a mai intrat în sală”, a explicat judecătorul Dumitru Hantea de la Judecătoria Timișoara.

Completul lui Tomuș, Dreptul familiei, a fost preluat de o judecătoare venită prin transfer de la Moldova Nouă, iar acest lucru a fost posibil după ce magistratul a fost transferat la drept funciar. „Este vorba doar de o soluție administrativă pentru a nu avea disfuncționalități în instanță”, a mai precizat Hantea.

Între timp însă, Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătorului timișorean și îi pregătește „debarcarea” din magistratură. „Inspecția Judiciară s-a sesizat și are pe rol o lucrare pentru verificarea îndeplinirii condițiilor de bună reputație în cazul acestui judecător”, explică Tamara Manea, purtătorul de cuvânt al instituției. Concluziile raportului vor fi prezentate la prima ședință a CSM, la finele luni august sau, cel mai târziu, la începutul lunii septembrie. Dacă se va considera că reputația judecătorului este pătată, CSM va stabili ca acesta să nu mai poată profesa.

3 COMENTARII

  1. Ehei, si uite asa se explica mare parte din sentintele halucinante pronuntate de instantele romanesti. Pai daca judecatorii nu sint cu nimic mai buni decit inculpatii pe care ii judeca, cum sa te astepti la sentinte juste si corecte ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.