Record absolut de vizitatori la Festivalul EXIT. Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a...

Record absolut de vizitatori la Festivalul EXIT. Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a semnat un protocol de colaborare a oraşelor înfrăţite FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1912417041">

exitziuatrei (6)Penultima zi a festivalului EXIT, care are loc în cetatea Petrovaradin din Novi Sad, a reprezentat un record absolut la capitolul număr de vizitatori, peste 52.000 de persoane fiind prezente aici sâmbătă.

Dealtfel, la scurt timp după mezul nopţii, toate biletele de o zi au fost vândute, iar distracţia s-a derulat până după ora opt dimineaţa. Conform comunicatului de presă emis de organizatori, ediţia din acest an a doborât recordul precedent de număr de spectatori prezenţi într-o singură zi la EXIT, care a fost de 49.000 de oameni, la ediţia din 2007 a celebrului festival din Serbia.

Unul din punctele de atracţie ale nopţii de sâmbătă a fost show-ul britanicului John Newman. Solistul britanic care a împlinit recent 25 de ani a cucerit publicul de la EXIT cu piese ca “Love Me Again”, “Losing Sleep”, “Cheating”, Out Of My Head”, “Not Giving In”, “Feel the Love” sau “Blame” şi a avut parte de un success deosebit. Printre piesele pe care le-a inclus în setlistul lui de la Novi Sad s-a numărat şi „Come and get it”, noul lui single care anunţă apariţia următorului material discografic semnat John Newman. După show-ul lui de la Main Arena, britanicul a plecat spre Dance Arena, unde a petrecut alături de fanii săi până spre dimineaţă. Imediat după show-ul britanicului, pe scena principală a cântat preţ de două ore Manu Chao.

Mai apoi, amatorii de muzici electronice au avut parte de un show de nota zece cu britanica Hannah Wants, din al cărei set nu a lipsit celebrul ei hit „Dappy”. Foarte interesant a fost şi următorul show la Main Stage, care l-a adus pe scenă pe producătorul American de hip hop Just Blaze. Muzicianul care a compus hituri pentru Jay Z, Eminem, Kanye West, Snopp Dogg sau Rick Ross a avut o prestaţie de nota zece,  schimbând melodiile extrem de rapid, setul acestuia reuşind să acopere o mulţime de genuri muzicale. La Dance Arena, numele care a reuşit să strângă un public impresionant a fost olandezul Martin Garrix. Odată ce şi-a început setul, drumul spre zona dance a devenit mega aglomerat, iar coborârea şi urcarea scărilor care duc la această zonă a fost o aventură de povestit nepoţilor. Pe scena Explosive, cei de la Nucleaur Assault au avut parte de un show impresionant. Înaintea  concertului muzicienii din New York au semnat autografe şi s-au fotografiat cu fanii.

Protocol pentru cultură și turism între cinci orașe

În cursul serii, într-un cadru inedit – apartamentele lui Tito din Novi Sad – a avut loc semnarea unui protocol de relaţii reciproce în legătură cu promovarea şi cooperarea oraşelor înfrăţite în domeniul culturii, turismului și a industriilor creative, precum și crearea unei rețele regionale a festivalului organizat de Fundația Exit.

Protocolul a fost semnat de reprezentanţii oraşelor Novi Sad, Belgrad, Budva, Banja Luka şi Timişoara. Oraşul nostru a fost reprezentat de viceprimarul Dan Diaconu, care a transmis disponibilitatea deplină a orașului Timișoara de a se alătura proiectului de rebranding regional. Părţile implicate au subliniat necesitatea reală pentru o mai profundă legătură culturală și economică a orașelor înfrățite – Novi Sad, Belgrad, Budva, Timișoara si Banja Luka, care include cooperarea regională prin promovarea schimburilor și cooperării pe plan cultural și turistic în ceea ce privește punerea în aplicare a realizării şi colaborării în domeniul turismului, precum şi a proiectelor creative multiculturale de interes, în special în domeniul turismului pentru tineret și a industriilor creative. După semnarea protocolului, viceprimarul Dan Diaconu a urmărit cu viu interes concertul britanicului John Newman la scena principală.

Astăzi, duminică, este ultima zi a celei de-a 15-a ediţii a EXIT-ului, în care vor urca pe scenă Love Hunters, Milky Chance, Capital Cities, Faithless, Zomboy, The Upbeats, Klangkarusell, Leftfield live, Tale Of Us, Dixon, Simian Mobile Disco b2b Roman Flugel, Rambo Amadeus, Guardians of Time, Fear Factory şi mulţi alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.