Expoziție de grafică a plasticianului Sorin Bijan, la Galeria Pygmalion. Când o...

Expoziție de grafică a plasticianului Sorin Bijan, la Galeria Pygmalion. Când o puteți vizita

0
DISTRIBUIȚI

2. grafica sorin bijan

Din luna septembrie, Casa Artelor din Timișoara deschide un nou sezon expozițional. Începând de joi, 3 septembrie, vreme de trei săptămâni, Galeria Pygmalion va găzdui expoziția de grafică a plasticianului Sorin Bijan, care aduce în fața amatorilor de artă lucrări de grafică reunite sub titlul „Contur”.

Criticul de artă Dana Sarmeș îl apreciază drept „o personalitate creatoare bine conturată iar desenele lui… se nasc dintr-o tensiune și din gustul său pentru a creiona personaje.


Figura umană se situează în centrul interesului, este confruntată cu istoria, cu facerea, cu marea cădere, cu înălțarea și cu depersonalizarea. Și alte ipostaze. Desenele din seria expusă la Pygmalion propun o stare de ambiguitate, în care solemnitatea și ludicul, seriozitatea și ironia sunt prezente în aceeași măsură; o introspecție în interiorul unor identități instabile, unde se (în)crucișează suflete și se înțeleg”.

Vernisajul va avea loc la Galeria Pygmalion de pe strada Augustin Pacha nr. 8, în 3 septembrie, la ora 19.00 și va fi prezentată de criticul de artă Dana Sarmeș. Expoziția va fi deschisă până în 25 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.