Lucrări ale artistului pe care Picasso l-a numit „cel mai bun dintre...

Lucrări ale artistului pe care Picasso l-a numit „cel mai bun dintre noi”, prezentate la Timișoara. Cât timp puteți vizita expoziția

0
DISTRIBUIȚI

matisse

În cadrul unui proiect mai amplu prin care muzeul de artă timișorean dorește să ofere publicului posibilitatea de a admira, la Timișoara, lucrări ale unor mari maeștri europeni, duminică, 16 august, la ora 18.00, la Palatul Baroc va avea loc vernisajul expoziției internaționale „Henri Matisse – Triumful modernismului”, care va fi prezentată de dr. Victor Neumann, directorul muzeului, și de Thomas Emmerling, curatorul expoziției.

Alături de Pablo Picasso și Marcel Duchamp, artistul francez Henri Matisse este considerat a fi unul dintre cei care au definit noile curente ale artei plastice de la începutul secolului XX. Pictorul, dar deopotrivă graficianul și sculptorul care s-a numărat printre principalii inițiatori ai artei moderne, a fost numit de Picasso „cel mai bun dintre noi”.

Expoziția prezentată la muzeul de artă cuprinde 110 litografii, care prezintă una dintre cele mai directe expresii ale gândurilor genialului artist, dând posibilitatea privitorului de a distinge încercările lui Matisse de a rezolva probleme de ordin ideatic, compozițional sau stilistic, care se regăsesc în multe din celebrele sale picturi, căci el iubea posibilitățile numeroase pe care le oferea litografia.


Această preferință l-a și consacrat drept unul din cei mai importanți artiști grafici, care i-a influențat pe alți străluciți reprezentanți ai artei secolului XX precum Marc Chagall, Georges Rouault sau Georges Braque. „Întotdeauna am considerat desenul altceva decât un exercițiu al unei anumite dexterități. Pentru mine, este o modalitate deliberat simplificată de expresie a spontaneității, care ar trebui să pătrundă fără stângăcie direct în mintea spectatorului. Compar desenul cu un gest expresiv, posedând în același timp avantajul permanenței” spunea Matisse.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică între orele 10.00 și 17.30, până în data de 20 septembrie.

expo matisse

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.