Cascada Lolaia, atracţia naturală SPECTACULOASĂ din vestul ţării, aflată în cel mai...

Cascada Lolaia, atracţia naturală SPECTACULOASĂ din vestul ţării, aflată în cel mai frumos parc din România. Cum poți ajunge acolo FOTO

0
DISTRIBUIȚI

cascada lolaia

Un peisaj sălbatic ca-n poveşti şi o privelişte spectaculoasă – asta pot găsi turiştii care ajung într-un loc minunat din vestul ţării, Cascada Lolaia. Această atracţie naturală impresionantă se găseşte în judeţul Hunedoara, în Parcul Naţional Retezat, considerat cel mai frumos parc naţional din România.

Cascada Lolaia se află la o altitudine de 1.050 de metri şi s-a format pe pârâul Nucşoara, care colectează apele a patru văi glaciare din Parcul Naţional Retezat, şi anume Stănişoara, Pietrele, Valea Rea şi Galeşu. Cascada dă un farmec aparte peisajului sălbatic din zonă, indiferent de anotimp, şi îi impresionează pe turişti prin frumuseţea sa.

cascada lolaia

„Apei îi trebuie foarte puţin să străbată calea din zona alpină a lacurilor glaciare până aici. Te invităm să-i urmezi calea în sens invers, fără grabă, în linişte şi să te bucuri de minunile naturii pe care le vei întâlni”, scrie pe o pancartă aflată lângă Cascada Lolaia.

Accesul către acest obiectiv se poate realiza pe tot parcursul anului, prin punctul de acces Cîrnic – Cabana Cascada, aflat la aproximativ 16 kilometri de Ohaba de sub Piatră, localitate care se găseşte pe drumul care leagă Haţeg de Petroşani.


Prin acest loc pătrund în interiorul Parcului Naţional Retezat aproape 90% dintre cei care îl vizitează. Din Cîrnic până la locul unde s-a format cascada se ajunge pe jos, în aproximativ 20 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.