Poliţiştii locali, exploataţi de primarul Nicolae Robu. De ce se plânge şeful...

Poliţiştii locali, exploataţi de primarul Nicolae Robu. De ce se plânge şeful lor Dorel Cojan

4
DISTRIBUIȚI

dorel cojan p

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Poliţia Locală Timişoara nu este departe de statutul de societatea privată la dispoziţia edilului şef Nicolae Robu. Pe zi ce trece, în spatele agenţilor criticaţi de nenumărate de ori de edil pentru că nu ar fi profesionişti se pun noi sarcini. De la păzit de muşcate şi palmieri, până la asigurarea unor obiective ca Sala Polivalentă sau Centrul INCUBOXX, poliştiştii locali fac tot ce comdandă primarul Nicolae Robu. Iar directorul Dorel Cojan nu pare să aibă mare lucru de spus în toată ecuaţia. Acesta a s-a plâns recent că „sarcinile sunt tot mai complexe, iar numărul de angajaţi este acelaşi.


În prezent avem o mare problemă cu centrul de supraveghere video. Există un deficit foarte mare de posturi se lucrează intens aici. Însă suntem extrem de solicitaţi, niciun eveniment din weekend nu se poate desfăşura fără prezenţa Poliţiei Locale. E o problemă foarte mare, eu îl informez zi de zi pe domnul primar de această situaţie.
Cât despre noi angajări la Poliţia Locală nici nu poate fi vorba. Cojan susţine că posturile sunt blocate şi că din cauza unei ordonanţe de guvern este posibilă angajarea unui poliţist la fiecare 1.000 de locuitori. Spre consolarea poliţiştilor, aceştia au intrat în rând cu colegii lor de la Jandarmerie, ISU sau de la Poliţie. La debutul lunii iunie aleşii locali au votat un proiect de hotărâre care prevedea introducerea normei de hrană pentru agenţii de la Locală.
Astfel, sunt prevăzuți 24 de lei pe zi pentru polițiștii locali și 18 lei pentru personalul contractual. Nu mai puțin de 309 agenți vor beneficia de acești bani, din care 225 sunt polițiști. Practic, asta înseamnă o creşetere salarială cu circa 720 de lei pe lună pe cap de agent.

4 COMENTARII

  1. D-na/d-soara Loredana Codruţ faptul ca aceste specimene primesc norma de hrana NU ii face colegi cu nici o structura din MAI!!!Nu sunt si nici nu au fost vreodata perceputi ca si colegi decat cel mult niste slugoi ai primariei!Oricum banii investiti in prostia locala nu se justifica vis-a-vis de „beneficiul” adus orasului de catre acestia!
    Sunt curios cati timisoreni considera ca suma de 720lei/luna /local se justifica ,in conditiile in care aceste specimene sunt 99% paznici ,ca in munca de politie efectiva sunt straini cu totul.Si dupa toate tampeniile primarului si consilierilor sa mai apari si ca viitor candidat la Primaria Timisoara…Ridicol!!!

  2. O poza cat o mie de cuvinte!!!Domnisoara ati prins un cadru cu aceasta bovina iesind din biroul primarului?!Excelenta ipostaza!Un lingau obedient!

  3. ,,Colegii lor,, din Politie ISU si Jandarmerie.
    Oare de ce jignesti pompierii ,jandarmii si politistii domnule ,,ziarist,,?
    Pentru ca nu reusesti s afaci distinctie intre un serviciu in cadrul primariei,recte politia locala si institutiile statului roman ISU Jandarmeria si Politia?
    Chiar asa limitat esti domnule ,,ziarist,,?

  4. La centrul de supraveghere video- Cojan a angajat tot ce a venit cu b dedicație și numai din afară instituției!!! Cei care au concurat pe aceste posturi au fost ” sfătuiți” să renunțe ca sunt ocupate deja! Și așa a și fost!!! Dilemă cu complexitatea activităților… vrăjeală olteneasca! Legea nu sa modificat privind atribuțiile , iar alergatul traficanților de pătrunjel nu impune și alți oameni!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.