Pretendenți la tron. Timișoara Saracens, NECLINTITĂ de ”U” Cluj în drumul spre...

Pretendenți la tron. Timișoara Saracens, NECLINTITĂ de ”U” Cluj în drumul spre finala Cupei Regelui

0
DISTRIBUIȚI

saracens u (1)

Timișoara Saracens RCM a obținut fără emoții astăzi în Ronaț biletul pentru prima ediție a finalei Cupei Regelui. Bănățenii și-au făcut misiunea ușoar încă din primele minute ale jocului cu Universitatea Cluj. Adversara surpriză din semifinală a fost învinsă clar cu 52-10 (26-10).

Elevii lui Grainger Heikell au obținut un avantaj încă dinainte de startul meciului prin disputarea acasă a manșei unice. Doar de un minut au avut nevoie timișorenii, încă cu destui titulari de conjunctură prin micul exod spre națională, pentru a marca primul eseu. Ianuș a culcat balonul după o acțiune cursivă pe partea dreaptă de atac. Conache a izbutit să ducă tabela, din transformare, la 7-0. ”U” a replicat printr-o penalitate fructificată de Melniciuc, dar scorul avea curând să ia proporții. Conache a realizat și o încercare, apoi a trimis în bară, așa că tabela indica ”doar” 12-3. Imediat a venit și rândul lui Moala să culce balonul în terenul advers din ”assistul” lui Umaga (17-3). Conache a transformat (19-3) și jocul curgea doar spre buturile oaspeților. Sefanaia + Conache au dus scorul la 26-3, îndeplinind pentru bănățeni norma pentru prima repriză. Pe finalul reprizei clujenii au forțat câteva minute și au reușit să-l convingă pe ”hulitul” Vlad Iordăchescu să le acorde un eseu de penalizare. Melniciuc a stabilit rezultatul de la pauză: 26-10.

Deși nu au forțat și au început să apeleze treptat la oameni de pe bancă. Tot Saracens a controlat partida. La indigo, tot în primul minut, dar al părții secunde, Moala a marcat un nou eseu iar Conache a venit cu formalitatea pentru 33-10.


Până la final în teren au revenit și Drenceanu și Morrison, internaționalii nepăstrați de ”stejari” pentru Anglia. Pe fondul schimbărilor gazdele au mai culcat balonul prin Halalilo, Shennan și însuși Randall ”Fish” Morrison. Cu excepția penultimei reușite, Conache a plusat cu câte două puncte, tot el stabilind astfel scorul final la 52-10.

Finala Cupei Regelui e programată pe data de 12 septembrie în București pe ”Arcul de Triumf”. Timișoara Saracens așteaptă să vadă cine îi va fi adversar la primul bal la ”Curtea Regelui”, Baia Mare sau CSM București, echipe care se întâlnesc mâine, de la ora 11, la Sibiu.

Timișoara Saracens RCM: Conache, Tangimana, Sefanaia, Umaga, Moala, J. Rose, ODonnell, Gorcioaia, V. Rus (cpt.), Ianuș, I. Mureșan, D. Lazăr, Mariș, Sabău, Militaru. Au mai intrat: Halalilo, Drenceanu, B. Neacșu, R. Morrison, T. Cox, Zaharia și Ciaparii. Antrenor: Grainger Heikell.

Mică ”săgeată” de la ”U”

Timișorenii au fost temperați în a sărbători după o victorie mai mult decât clară. ”A fost o victorie muncită, chiar dacă scorul arată că a fost ușoară. E o finală, trebuie să o câștigăm. Nu mai trebuie să repetăm greșelile, să ne punem la punct. Noi trebuie să ne facem jocul nostru și atunci vom triumfa indiferent de adversar. Nu spun că va fi ușor”, a declarat Vasile Rus, căpitan Saracens RCM.

”Ne bucurăm că am ajuns în acest stagiu. Am făcut câteva greșeli, dar vom lucra la aceste aspecte. U Cluj sunt sigur că a dat totul, sunt mulțumit… Am încercat să ne ridicăm standardul după jocul cu Dinamo, am reușit. A fost plăcut să obținem un succes confortabil”, a precizat Grainger Heikell, antrenor principal Saracens RCM, acesta le consideră la fel de periculoase pe CSM Olimpia și Baia Mare, pentru actul final din capitală.

Tehnicianul oaspeților a explicat greutățile formației sale și a trimis o mică săgeată spre timișoreni. ”E bine că am ajuns în semifinale în ciuda plecărilor. Am jucat cu 14 jucători sub 21 ani, un lucru pozitiv. Dar azi n-am existat pe teren… Am venit azi în ziua jocului, ne-am cazat la cămin, dar nu avem scuză. E o onoare să jucăm cu o echipă așa mare. Mă așteptam să avem atitudine. În rest, aștept mai mulți români decât străini la Timișoara în teren. Să nu fie această Cupă Mondială ultima pentru noi”, a conchis Bogdan Canton, antrenor ”U” Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.