Timişoreanul Vlad Cherecheş, ales lider al studenţilor din România. Pentru ce va...

Timişoreanul Vlad Cherecheş, ales lider al studenţilor din România. Pentru ce va milita în cadrul ANOSR

0
DISTRIBUIȚI

vlad chereches

Vlad Cherecheş, fost preşedinte al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), este noul lider al studenţilor din România. Acesta urmează programul de masterat „Studii de dezvoltare internaţională” din cadrul UVT şi a fost ales preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), la începutul acestei luni.

Astfel, în perioada 1-10 august, tineri din toată ţara s-au reunit la Timişoara pentru a participa la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România, cel mai important eveniment al ANOSR, în cadrul căruia federația și-a ales un nou birou de conducere și și-a stabilit prioritățile pentru următorul an universitar.

Prin urmare, studenţii au decis la Timişoara ca pentru următorul an activităţile ANOSR să se concentreze pe lucrările privind noul proiect de Lege a Educației Naționale.


„Totodată, se va milita pentru creșterea cuantumului burselor sociale și alocarea lor într-un mod cât mai echitabil, astfel încât studenților proveniți din medii defavorizate să le fie asigurate costurile minime de cazare și masă pe perioada studiilor”, transmit reprezentanţii ANOSR.

„Rămânem consecvenți principiilor după care s-a ghidat activitatea noastră până în prezent și dorim să ne consolidăm poziția de principal actor al societății civile în ceea ce privește învățământul superior din România. Ne vom axa în continuare pe influențarea politicilor educaționale naționale în favoarea și în beneficiul studenților din România, iar prima prioritate a federației în perioada următoare va fi susținerea opiniilor studenților în ceea ce privește noul proiect de lege a educației”, a declarat Vlad Cherecheș, noul președinte ANOSR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.