Aproape 200 de timişoreni, iubitori ai cărţilor, au pedalat pe străzile oraşului,...

Aproape 200 de timişoreni, iubitori ai cărţilor, au pedalat pe străzile oraşului, în cadrul unei acţiuni inedite. Ce faptă bună au făcut la final pentru nişte copii părăsiţi de părinţi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

cititori pe bicicleta

Aproape 200 de timişoreni, amatori ai mersului pe bicicletă şi iubitori ai cărţilor, au participat, astăzi, la o acţiune inedită, în premieră naţională. Este vorba despre evenimentul “Cititori pe bicicletă”, organizat din dorinţa de a încuraja cititul ca activitate culturală obişnuită în rândul bicicliştilor timişeni. Participanţii au pornit la plimbare pe străzile oraşului în jurul orei 11.00, iar după ce au parcurs un traseu de aproximativ 15 kilometri, bicicliştii s-au oprit în Parcul Botanic, unde au avut parte de o mulţime de surprize.

Astfel, Biblioteca Judeţeană Timiş a pus la dispoziţia bicicliştilor cărţi pe care să le citească în parc, a avut loc un schimb de cărţi, o primă lecturare de manuscris, dar şi tombole cu premii inedite. De asemenea, participanţii la “Cititori pe bicicletă” s-au implicat şi într-o acţiune caritabilă şi au donat cărţi, care vor fi oferite copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, părăsiţi de părinţi, care sunt în îngrijirea Fundaţiei “Rudolf Walther” din Timişoara.

cititori pe bicicleta

“Astăzi a avut loc prima ediţie a “Cititori pe bicicletă”.


Mi-a venit ideea de a organiza o astfel de acţiune în momentul în care am constatat că atât eu, cât şi prietenii mei, atunci când ieşim la plimbare pe bicicletă obişnuim să ne oprim undeva într-un parc şi să petrecem timp în aer liber. De cele mai multe ori, ne luăm cu noi câteva cărţi şi am constatat că e o practică printre unii biciclişti”, a precizat Romina Faur, coordonator “Verde pentru Biciclete”, organizatorul acţiunii de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.