Elevii de la liceul din Făget eliminaţi de la BAC pentru că...

Elevii de la liceul din Făget eliminaţi de la BAC pentru că au COPIAT se RĂZBOIESC în instanţă cu Inspectoratul Şcolar Timiş. Nici profesorii daţi afară nu se lasă. Ce spune inspectorul şcolar general

0
DISTRIBUIȚI

isj timis

143 de elevi care au dat dat BAC-ul la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget în prima sesiune din acest an au fost eliminaţi, după ce s-a ajuns la concluzia că au fraudat examenul, înregistrările video au dovedit acest lucru. Mai mult, nouă profesori care i-au ajutat pe liceeni să copieze au rămas fără loc de muncă. O parte din elevii şi dascălii sancţionaţi nu sunt de acord cu decizia Inspectoratului Şcolar Timiş, motiv pentru care vor să li se facă dreptate.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a declarat, astăzi, că peste 50 de elevi eliminaţi sau reprezentanţii lor legali au dat în judecată Inspectoratul Şcolar Timiş.


Dar reprezentanţii instituţiei nu se tem că vor pierde procesele.

„Sunt foarte multe, cred că peste 50 de procese în acest moment. Sunt 143 de elevi eliminaţi de la liceul din Făget şi în fiecare zi ajung la inspectoratul şcolar chemări în judecată din partea reprezentanţilor legali sau chiar ai elevilor majori. Suntem pregătiţi în ceea ce priveşte apărarea noastră în instanţă şi demonstrarea faptului că nu am făcut altceva decât să acţionăm în legalitate, să acţionăm conform metodologiei şi a legislaţiei în vigoare, respectiv să demonstrăm faptul că aceşti elevi au fost eliminaţi pe probe foarte concrete, foarte clare şi că legislaţia pentru ei a fost aplicată chiar dacă asta a însemnat ca ei să rămână fără să poată accede la învăţământul superior pentru doi ani de zile”, a precizat Aura Danielescu.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, şi o parte din profesorii sancţionaţi au depus contestaţii la Consiliul de Disciplină. În cazul în care nu li se va da dreptate, dascălii daţi afară din învăţământ pot şi ei să acţioneze în instanţă Inspectoratul Şcolar Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.