Lansare de DVD şi sesiune de întrebări şi răspunsuri cu membrii trupei...

Lansare de DVD şi sesiune de întrebări şi răspunsuri cu membrii trupei Byron, la… cinema. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

byronDVD-ul „Electric Marching Band”, filmat de trupa Byron iarna trecută, la Teatrul Național din Cluj, alături de Muzica Militară a garnizoanei Bistrița și de corul de elevi Excelsior, va fi lansat luni, 14 septembrie, la Timișoara, de la ora 13.00, la Cinema City din Iulius Mall.

Materialul a fost difuzat pe HBO România si cuprinde piese Byron re-orchestrate pentru formație, fanfară și cor, iar pe una dintre piese cei de la byron îl au ca invitat special pe violonistul Alexander Bălănescu.

Byron este un nume rezonant pe scena rock-ului românesc; activă în industria muzicală în ultimii 8 ani, trupa este cunoscută pentru calitatea albumelor și proiectele sale nonconformiste (un concert filmat într-o mină de sare).


Cel mai recent proiect al lor este, probabil, și cel mai îndrăzneț de până acum: Electric Marching Band este o fuziune între o trupă rock, o fanfară militară și un cor format din studenți, iar Alexandru Bălănescu, unul dintre cei mai renumiți violoniști din lume, este invitatul lor special. Concertul a avut loc în decembrie 2014, la Teatrul Național din Cluj; în jur de 1000 de oameni au fost prezenți la eveniment. Byron a interpretat melodiile lor adaptate într-o nouă versiune, concentrându-se în special pe albumul „30 Seconds of Fame”, lansat în 2013, dar și pe alte piese cum ar fi cele de pe albumul „Melancolic” din 2014 (coloana sonoră a serialului HBO „Rămâi cu mine”). Noile aranjamente, realizate cu fanfara, corul și aportul lui Bălănescu pe una dintre piese au îmbogățit și dezvoltat compozițiile trupei, rezultând o fuziune îndrăzneață de stiluri muzicale.

Recent, cei de la Byron au înregistrat viitorul lor album în Irlanda, la studiourile Windmill Lane din Dublin (supranumite „Studiourile U2”). Ca prim single de pe viitorul disc, Byron au lansat piesa „Marea” – acompaniată şi de un videoclip ce redă povestea înregistrărilor şi a călătoriei până la Dublin.

După proiecţia DVD-ului, va urma o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu membrii trupei. Accesul este liber, însă numărul de locuri este limitat, astfel că doritorii sunt rugaţi să se inscrie aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.