Muzicienii de la Open Source Trio revin cu un concert în Timişoara....

Muzicienii de la Open Source Trio revin cu un concert în Timişoara. Vezi când va avea loc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

opensourcetrioDupă ce au poposit în Timişoara în luna mai a acestui an, muzicienii care alcătuiesc formaţia Open Source Trio revin cu un recital în oraşul nostru, evenimentul urmând să se desfăşoare sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 20.00, la Casa Artelor.

Open Source Trio e compus din trei muzicieni tineri care provin din Bulgaria, Curacao și Germania. Momchil Atanasoff (pian), Rayleymon Janga (bass) and Juri Schewe (tobe) vin din diferite medii muzicale, ale căror influențe sunt fuzionate prin improvizație. Compozițiile trupei sunt influențate de jazz, muzică clasica, funk, latino, folclor, rock și muzică electronică.

Pianistul Momchil Atanasoff, care a crescut în vastitatea munților bulgari se inspiră din natură și contrastul acesteia cu civilizația noastră modernă. Basistul Rayleymon Janga contribuie cu sunete sensibile și emoționante de bass, în acord cu ritmul care și care amintesc de particularitatea Caraibelor. Bateristul german, Juri Schewe, care a crescut cu muzica rock știe cum să sublinieze mesajul unei compoziții. Percuția lui variază de la declarații clare la texturi complexe.

Fondată în Rotterdam, Olanda în 2010, membrii trupei locuiesc și concertează în diferite țări, dar se reunesc în mod regulat pentru sesiuni creative.


În 2013, Open Source Trio a înregistrat albumul de debut „Mirage”, care a fost mixat de un vechi prieten al bateristul Juri, compozitorul și producătorul Christian „Praeco” Linke. Lansarea albumului în primăvara anului 2014 a fost însoțită de videoclipul „Mirage”, care a fost ulterior prezentat ca „videoclipul zilei” pe allaboutjazz.com.

În 2014 trupa a avut 39 de spectacole în Danemarca, Germania, Olanda, Austria, Slovenia, Ungaria, România, Bulgaria și Turcia, au fost prezenți pe radio6.nl, postul bulgar National Radio BNR, Nova TV, BTV, Radio Darik și în documentarul „Movers and Shakers of Contemporary Art”, în muzica trupei ofera și coloana sonoră. Momchil, Ray și Juri au început sezonul în 2015 cu un concert la Festivalul Vinterjazz și au avut un spectacol exclusiv cu Pleven Orchestra – Filarmonica din Bulgaria, urmat de o serie de aparitii la diferite festivalului. În iunie, Open Source Trio și doar alte 4 trupe au fost nominalizate pentru finala de la „EBU – European Jazz Contest”, organizat de European Broadcasting Union. În această toamnă, Source Trio lansează un nou EP „On the Road – Live” înregistrat pe perioada unui tuneru european extins de 5 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.