Naționala homeless made in Timișoara, clasare în TOP la Mondialul de la...

Naționala homeless made in Timișoara, clasare în TOP la Mondialul de la Amsterdam după victorii cu Argentina și Olanda FOTO

0
DISTRIBUIȚI

12011327_922380297837376_785238474462538476_n

Formația de fotbal de stradă a României a reușit o clasare frumoasă la Homeless World Cup 2015. Jucătorii pregătiți de timișoreanul Mihai Rosus au reușit să atingă sferturile competiției desfășurate la Amsterdam după victorii răsunătoare, inclusiv cu țara gazdă. ”Tricolorii homeless” au încheiat turneul pe locul 6.

Mihai Rosus de la Fundația Metanoia din Timișoara a strâns în acest an jucători din Lugoj și Târgu Mureș pe lângă cei de pe Bega pentru o participare decentă la CM din Olanda. Propriile pronosticuri au fost depășite de elevii săi, cu toții tineri cu probleme sociale. La Amsterdam România a început Grupa A ca din pușcă. În prima zi a fost învinsă Țara Gaililor cu 6-3. A urmat un eșec cu Brazilia, scor 3-5, la capătul unui meci aprig disputat, în stilul Mexico 70. Apoi ziua trei a însemnat victorii cu Argentina, scor 8-2 și Cambodgia, 8-4. Nigeria mai făcea parte din această grupă dar nu a mai ajuns la startul competiției.

În faza a doua a grupelor România a fost repartizată în ”D”, alături de Olanda, echipă de care a trecut în mod salutar cu 6-3. Înainte de acest moment, jucătorii naționalei au fost primiți la Ambasada României precum adevărate VIP-uri. Înapoi pe terenul de fotbal de stradă SUA nu s-a dezmințit nici la acest nivel. A fost aproape să răstoarne avantajul mare luat de români în următorul joc, dar elevii lui Mihai Rosus s-au impus până la urmă cu 7-6. Calificarea mai departe a fost practic asigurată după un 11-5 cu Slovenia. În ultmele două jocuri din grupă s-a mai înregistrat o victorie cu Polonia decisă la penalty-uri cu 3-2 și un eșec în fața celei care avea să ridice din nou trofeul: Mexicul (scor 3-6).

În sferturi reprezentativa noastră a dat de puternica echipă a Ucrainei, care s-a impus cu 6-1 și care avea să atingă finala.


Pentru ”tricolori” a urmat lupta pentru o clasare cât mai bună în primele opt națiuni. România a trecut de Costa Rica cu 4-2 și a intrat în finala pentru locul 5, pierdută până la urmă în fața Africii de Sud, scor 2-5.

Ambasadori celebri

Dacă în țară echipa României de fotbal de stradă e ignorată deși are în palmares două cupe mondiale. În vestul continentului situația e diametral opusă iar tinerii lui Mihai Rosus beneficiază de fiecare dată de cele mai bune condiții. Printre ambasadorii Cupei Mondiale Homeless se numără nume celebre, precum actorul Colin Farrell sau ”ex-cocoșul” Emmanuel Petit.

Lotul României la acest turneu desfășurat între 12 și 19 septembrie a fost format din: Alin Munteanu, Ion Mestecăceanu, Florin Neațu, Claudiu Pop, Emanuel Vascu, Florin Vereșteanu și Roberto Voin.

Foto: Facebook / Mihai Rosus

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.