Plan de acţiune pentru combaterea violenţei în şcoli, pus la punct la...

Plan de acţiune pentru combaterea violenţei în şcoli, pus la punct la Prefectura Timiş. Ce prevede actul şi cum vor colabora Poliţia, Jandarmeria şi Inspectoratul Şcolar Timiş

1
DISTRIBUIȚI

elevi-navetisti-640x426

Este oficial: după ample discuţii în acest sens, Timişul are un plan teritorial comun de acţiune-cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea
delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, prin colaborarea dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, condus de comisar-șef Ion Mirescu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş condus de colonel Nicolae Slev şi Inspectoratul Şcolar Timiş condus de Aura Danielescu, Prefectura Timiş speră să obţină reducerea cazurilor de violenţe în şcoli sau în vecinătaea acestora, dar şi sporirea siguranţei elevilor.

„Cu toate că subunităţile teritoriale de poliţie şi alte structuri ale MAI, în colaborare cu unităţile de învăţământ, au desfăşurat o multitudine de activităţi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei specific acestui domeniu, au existat totuşi unele situaţii în care incidentele şcolare produse în această perioadă au avut un impact negativ asupra climatului de siguranţă civică din mediul şcolar. Din analiza evenimentelor înregistrate, a rezultat faptul că fenomenul violenţei juvenile manifestat în unităţile de învăţământ preuniversitar are ca suport criminogen conflicte instantanee, fără forme specifice de organizare premeditată”, se arată în actul prezentat la Prefectura Timiş.

Concret, planul cuprinde patru puncte.


Primul punct prevede implementarea şi evaluarea în mod unitar, la nivel județean, a prevederilor protocolului de cooperare privind prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a activităţilor subscrise planului.

Al doilea punct este îmbunătăţirea cooperării inter-instituţionale la nivel central şi local, în domeniul prevenirii şi combaterii delincvenţei juvenile în unităţile de învăţământ. Al treilea punct este reprezentat de optimizarea funcţionării sistemului-cadru de asigurare a protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, prin creşterea capacităţii instituţionale de prevenire şi combatere a fenomenului violenţei în şcoli. Ultimul pas este cel de optimizare a climatului de siguranţă în mediul şcolar.

Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a declarat că „planul îşi propune să asigure o siguranţă cât mai mare elevilor şi cadrelor didactice. Pentru prima oară din comisiile care au evaluat şcolile la începutul acestui an au făcut parte şi cei de la IPJ Timiş, astfel încât să avem cât mai multe date pe baza cărora să luăm deciziile în baza cărora ne organizăm. Elementul principal este prezenţa colegilor de la IPJ, care vor fi prezenţi la şcoli împreună cu cei de la IJJ şi de la Poliţia Locală”.

Dogariu a mai precizat că pentru anul viitor va transmite o listă către unităţile administrative astfel încât bugetele pentru dotarea şcolilor să fie alcătuite în aşa fel încât să includă investiţii precum camere video sau măcar garduri în jurul unor şcoli. La ora actuală, 74 de şcoli din Timiş nu au pază, iar numărul de incidente a crescut faţă de anul trecut.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Sa ne spuna doamna inspector cum a fost posibil sa fie dezvoltata – fara stiinta ei si a directorilor – reteaua de prostitutie din scoli in celebrul scandal ce spulbera imaginea unor institutii de elita din Timisoara. Vrem si noi lista scolilor care tolereaza aceste atitudini.

    http://www.pressalert.ro/2015/06/un-judecator-un-avocat-dj-manzotti-si-un-prosper-om-de-afaceri-clientii-unei-grupari-care-trafica-eleve-minore-cine-este-politistul-implicat-si-cum-a-santajat-magistratul-o-adolescenta-sa-faca-amo/
    http://www.pressalert.ro/2015/05/cantaretul-vlada-misici-ridicat-de-diicot-pentru-trafic-de-minore-vezi-ce-alte-acuzatii-deosebit-de-grave-investigheaza-anchetatorii/

    Cum este posibil sub privirea directorilor, a dirigintilor sa fie constituite retele de prostitutie in scolile de elita? A fost invitata la o emisiune recent, nu a pomenit nimic despre aceasta crunta realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.