Timişorenii de la Negură Bunget au plecat în turneul nord american fără...

Timişorenii de la Negură Bunget au plecat în turneul nord american fără solistul trupei. Care este explicaţia

0
DISTRIBUIȚI

negurabungetNegură Bunget, una din formaţiile timişorene care reprezintă muzica românescă cu succes în întreaga lume, a plecat într-un turneu care va avea loc pe continentul nord american, fără solistul vocal al trupei, căruia autorităţile americane nu i-au acordat viză.

„Noi încercăm întotdeauna să vedem provocările care apar în fața noastră ca oportunități de a evolua. În acest sens, suntem încântați să anunţăm că vom efectua întreg turneul american. Am pregătit câteva surprize şi vom încerca să depăşim dificultăţile cu care ne confruntăm. După luni de pregătire, tone de documente și investiţii financiare uriaşe, solistului nostru Tibor Kati i-a fost refuzată viza necesară pentru a evolua în SUA. Chiar dacă ne este greu, am hotărât să mergem mai departe, astfel încât Gabriel Mafa (tobe) şi Ovidiu Corodan (bass) se vor ocupa şi de părţile vocale, alături de colegii noştri din formaţia Dynfari. Grimegod sunt, din păcate, forțaţi să renunţe la acest turneu, în noile condiții, astfel încât turneul va fi completat de recitalurile Negura Bunget si Dynfari.


Am decis să condimentăm playlist-ul nostru pentru turneu, adăugând unele piese pe care le cântâm foarte rar. Acest turneu va fi cu siguranţă de care multă lume îşi va aminti“, au transmis membrii trupei.

Alături de concertele susţinute în cadrul unor festivaluri cu renume din întreaga lume, Negură Bunget a efectuat o serie de turnee în cadrul cărora au avut parte de experienţe deosebite. Acum trei ani, formaţia timişoreană a susţinut un alt turneu cu 40 de opriri în America de Nord. Pe parcursul acestui an, Negură Bunget au fost incluşi pe coperta revistei britanice „Subterranea Mag”, editată de Metal Hammer. Articolul amplu dedicat timişorenilor poartă numele de „O forţă a naturii: Negură Bunget, în căutarea inimii sacre a Transilvaniei“ şi este dedicat apariţiei celui mai recent disc al trupei. Tot anul acesta, timişorenii au avut parte şi de un interviu amplu în cadrul prestigioasei reviste Terrorizer Magazine din Marea Britanie.

Noul album al trupei a fost lansat de casa de discuri germană Prophecy Productions. Ca primă parte a unei trilogii muzicale şi vizuale legate de Transilvania, „Tău” e concentrat pe partea naturală, explorând locuri spectaculoase, precum şi legendele, miturile şi tradiţiile acestora, deschizând o fereastră către trecutul unor locuri legendare. Discul a apărut în mai multe formate, inclusiv într-o ediţie limitată într-o cutie de lemn gravată, şi are şi colaboratori inediţi, printre aceştia numărându-se Bean (solistul de la Subcarpaţi), Alexandrina sau Gabriel Almaşi, la Theremin. Turneul american al trupei debutează în 3 septembrie în Massachusetts şi se încheie în 23 octombrie în Ontario (Canada).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.