Marian Râlea, pe scena TNT în deschiderea stagiunii. Ce a pregătit Teatrul...

Marian Râlea, pe scena TNT în deschiderea stagiunii. Ce a pregătit Teatrul Național pentru sfârșitul lunii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

meteorul repetitii01_resize

Teatrul Național din Timișoara deschide în forță stagiunea 2015 – 2016, actorii repetând în aceste zile la foc continuu, în pregătirea a două noi spectacole care vor ieși la public în săptămânile ce urmează.

Spectacolul care deschide stagiunea este, cu siguranță, momentul cel mai așteptat de publicul timișorean. „Meteorul” de Dürrenmatt, în traducerea lui Aurel Buteanu, oferă publicului ocazia de a se reîntâlni cu echipa unui alt proiect extrem de apreciat al Naționalului, „Viața e vis”. Este vorba despre regizorul Mihai Măniuțiu, actorii Marian Râlea, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Călin Stanciu jr., și scenograful Adrian Damian, care, de această dată, fac echipă cu actorii Cătălin Ursu, Florin Ruicu, Alecu Reus, Mirela Puia, Cristina König, Benone Viziteu, Robert Copoț, Costel Tovarnițchi, Dana Borteanu, Raul Lăzărescu și Ștefan Roman, muzicienii Sorina Anghelescu, Felix Burghelea și Bogdan Cotârță. Muzica spectacolului aparține Adei Milea, coregrafa Vava Ștefănescu alăturându-se, de asemenea, echipei de creație.

 

„«Meteorul», un spectacol pe cât de complet, pe atât de complex, este una dintre cele mai cunoscute comedii ale scriitorului și dramaturgului elvețian Friedrich Dürrenmatt.


În lectura regizorului Mihai Măniuțiu, comedia «Meteorul» își introduce spectatorii în istoriile hilare, absurde sau pur și simplu cotidiene ale unui om pe care lumea nu-l lasă în pace să moară”, arată Codruța Popov, secretarul literar al teatrului Național din Timișoara.

Avanpremiera spectacolului este programată marți, 15 septembrie, de la ora 19.00 la Sala 2 a Teatrului Național. Premiera va avea loc duminică, 27 septembrie, de la aceeași oră, în aceeași locație.

Dacă la finalul anului trecut publicul a fost răsfățat cu varianta de concert, ultima zi a lunii septembrie este dedicată Poveștii cu majusculă: Teatrul Național readuce pe scena mare povestea frumoasei care a scăpat bestia de blestem în premiera Disney „Beauty and the Beast” – Spectacolul. Muzica aparține lui Alan Menken, versurile sunt creația lui Howard Ashman și Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, iar traducerea în limba română este semnată de Geanina Jinaru-Doboș. Distribuția reunește, în acest spectacol realizat în coproducție cu Opera Națională Română din Timișoara actori, muzicieni și balerini: Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif, Alexandru Pîntea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nițu, Bogdan Spiridon, Devis Alăzăroae, baletul, corul și orchestra Operei Române. Regia spectacolului este semnată de Somogyi Szilard, secondat de Bori Támas. Conducerea muzicală aparține lui David Crescenzi. Coregrafia aparține Evei Duda, costumele sunt creația Alinei Lățan, iar video-designul este semnat de Lucian Matei.

Premiera va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentație.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, între orele 11 și 19) și online, pe www.tntimisoara.com. (Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.