Consilierii locali ai PSD, cu jalba-n proțap la prefectul Eugen Dogariu. Ce...

Consilierii locali ai PSD, cu jalba-n proțap la prefectul Eugen Dogariu. Ce îi cer în legătură cu proiectele suplimentare din CLT

0
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (2)

Sătui să nu fie băgați în seamă sau să fie catalogați ca grup împotriva Timișoarei atunci când atrag atenția asupra faptului că multe din proiectele votate în consiliul local ajung pe masa consilierilor timișoreni pe ultima sută de metri, pesediștii din Timiș au decis să ia măsuri.

Grupul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat din cadrul CL Timişoara s-a adresat în scris Prefectului Eugen Dogariu, cerându-i acestuia să intervină într-o problemă ce priveşte direct şedinţele de plen ale Consiliului Local al Municipiului Timişoara.


Mai exact, aleşii PSD reclamă faptul că primarul Nicolae Robu le blochează accesul la informaţii şi că le sunt introduse pe ordinea de zi un număr foarte mare de puncte suplimentare cu puţin timp înainte ca şedinţele să înceapă, nemaiavând astfel timp pentru a le studia.
La ultimul plen au fost aduse nu mai puțin de 14 suplimentare, în condițiile în care ordinea de zi număra 15 proiecte.

„A devenit deja obişnuinţă ca proiectele suplimentare să fie introduse pe ordinea de zi cu câteva minute înainte de începerea şedinţelor plenului CL Timişoara sau, uneori, chiar în timpul şedinţelor, cu toate că legea stipulează clar că aceste proiecte trebuie adăugate ordinii de zi cu trei zile înaintea plenului CLT. Acest lucru se întâmplă cu complicitatea vădită a aparatului primăriei şi a Serviciului Juridic, iar consilierii locali sunt puşi în situaţia de a vota în necunoştinţă de cauză anumite proiecte care revin ulterior pentru a fi corectate. Deşi consilierii PSD nu votează marea majoritate a proiectelor suplimentare, acestea trec prin votul majorităţii şi, prin urmare, devin aplicabile”, a transmis liderul de grup al consilierilor PSD, Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.