Dezbatere publică la CJT, sub semnul limbii ascuţite. Cum i-a apostrofat Titu...

Dezbatere publică la CJT, sub semnul limbii ascuţite. Cum i-a apostrofat Titu Bojin pe cei prezenţi şi pe cei care îl critică

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (4)

Dezbaterea publică organizată astăzi la Consiliul Judeţean Timiş pe tema strategiei de dezvoltare a judeţului a stat sub semnul replicilor tăioase date de preşedintele instituţiei, Titu Bojin.

Deranjat că în ultima vreme a fost criticat de politicienii locali pentru faptul că nu a întocmit o strategie pentru dezvoltarea judeţului şi pentru că nu are o listă de proiecte prioritare, Bojin a atenţionat că strategia şi proiectele au fost prezentate imediat după câştigarea alegerilor de către USL, în cadrul a două reuniuni cu parlamentarii judeţului. „Degeaba critică unii, pentru că lucrurile merg mai departe pe planificarea de la UE. Noi am pornit mai târziu cu planificarea, fiindcă după intrarea noastră în UE alţii deja au început.


Dar din 2016 nu vom avea niciun motiv să nu ştim cum să pe pregătim, pentru că aşa cum ne pregătim patul sau ne aşternem în dormitor, aşa va fi cu fondurile, aşa le vom obţine”.

La câteva minute după Bojin a tunat la adresa Aeroportului Timişoara, condus de colegul său din PSD, Dan Idolu, după ce un reprezentant al unităţii a atenţionat că strategia pentru aeroport nu este în acord cu realitatea. „Bine că v-aţi sesizat acum aeroportul că aveţi şi o activitate extraordinară că a crescut traficul. Eu cred că poate fi o greşeală, dar ne dorim ca ceea ce scrie acolo să se facă, să fie două piste să se viabilizeze traficul. (…) Unii parlamentari au sprijinit trecerea aerportului la consiliul judeţean ca nu cumva să fie preşedintele stăpân să îl ia în buzunar să îl ducă la nepoţi să se joace. Să veniţi să ne aduceţi datele corecte, pentru că sunteţi subordonaţi nouă chiar dacă zburaţi mai mult prin aer mai nou şi mergeţi mai puţin pe jos”.

După ce i s-a atras atenţia că primarii din localităţile judeţului şi cetăţenii ar fi trebuit să fie consultaţi mai amplu, Bojin a spus că „acuma nu mai avem cum să facem o dezbatere cu badea Ion să vedem dacă îi place să fie la jocuri de noroc sau de cărţi. No, ce să vă spun”. Printre propunerile venite din sală pentru dezvoltarea judeţului se numără proiecte legate de infrastructură, măsuri de prevenţie a o bolilor precum cancer sau alergii şi construirea unui centru de tratament pentru dependenţii de droguri sau jocuri de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.