EXCLUSIV Arhitectul-şef al Primăriei Timişoara a demisionat. Vezi motivele plecării UPDATE 2...

EXCLUSIV Arhitectul-şef al Primăriei Timişoara a demisionat. Vezi motivele plecării UPDATE 2 Alte două demisii

DISTRIBUIȚI

cadariu-ciprian

Arhitectul-şef al Primăriei Timişoara, Ciprian Cădariu, a demisionat, ieri, la sfârşitul programului, din funcţia deţinută. Conform mai multor surse din primărie, acesta a luat decizia de a pleca din cauza modului în care se lucrează în Primăria Timişoara sub conducerea edilului Nicolae Robu, dar şi din cauza noilor schimbări de organigramă, prin care instituţia sa ajungea, din independentă, în subordinea Direcţiei de Urbanism.

Ciprian Cădariu a câştigat în anul 2013 postul de arhitect-şef al Primăriei Timişoara, în urma unui concurs. Acesta a participat la concurs având un singur contracandidat, pe Ionel Petru Pop, care nu s-a prezentat pentru a susţine probele. Cădariu a mai deţinut funcţia de şef al Serviciului Dezvoltare Urbană şi Reabilitarea Clădirilor Istorice din Primăria Timişoara, dar şi pe cea de consilier personal pe probleme de urbanism al fostului primar Gheorghe Ciuhandu. Nu numai atât, dar Cădariu a mai deţinut şi funcţia de architect-şef în trecut, fiind schimbat după ce Sorin Ciurariu a câştigat un process intentat PMT şi a fost instalat în funcţia deţinută de Cădariu.


Momentan Ciurariu este şef a Direcţiei de Urbanism. La instalarea lui Ciurariu în funcţie Robu declara că „nu știu dacă are vreo vină pentru ce s-a întâmplat pe vremea fostei administrații, dar cu mine ca primar n-o să facă nimic ilegal, pentru că dacă ar încerca, ar pleca rapid. Eu am colaborat bine cu el, e un om deschis la minte, care înțelege aspecte de urbanism. Voi fi cu ochii cu el”.

UPDATE 1 PRESSALERT.ro a solicitat Alinei Pintilie, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Timişoara să dea o declaraţie în legătură cu demisia lui Cădariu, aceasta răspunzând că „nu pot da declaraţii pe acest subiect. Vă rugăm să vă adresaţi instituţiei conform prevederilor Legii 544 (legea privind liberul acces la informaţii de interes public, n.a.)”. În legea invocată este prevăzută inclusiv solicitarea verbală ca formă pentru date de interes public.

UPDATE 2 Astăzi s-au înregistrat alte două demisii la Primăria Timișoara -Violeta Mihalache, cea care conduce Biroul de Dezvoltare Urbană și Reabilitare din cadrul Primăriei Timișoara, și Dan Robescu, șeful Băncii de Date Urbane.

3 COMENTARII

  1. Pacat, domnul Cadariu este un profesionist care a facut foarte mult pentru Timisoara, mai ales pentru adoptarea noului PUG. Din pacate, nu am nicio incredere in competenta profesionala si integritatea dlui Sorin Ciurariu; lista de nelegalitati si de motive de incompetenta a dlui Ciurariu este cumplit de lunga.

  2. Pacat, domnul Cadariu este un profesionist; a contribuit semnificativ la proiectul noului PUG, mult mai clar si mai bun decat cel actual; acum parca vad ca adoptarea noului PUG va fi iar incetinita…
    Si s-ar putea sa apara din nou, in oras, tot mai multe turnulete, pt care dl Sorin Ciurariu, directorul Directiei de urbanism, a dat atatea autorizatii de construire, sustinand ca este „obligat”, cand de fapt, avem lege foarte clara contra nepotrivirilor arhitecturale si urbanistice; si ne putem astepta din nou la tot felul de autorizatii si HCL-uri de blocuri intre case, ca tot ii plac dlui Ciurariu asa mult, nu conteaza ca sunt nelegale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.