EXCLUSIV Unul dintre cei care au aruncat cu ouă în balconul Operei...

EXCLUSIV Unul dintre cei care au aruncat cu ouă în balconul Operei a reapărut la proteste pus pe scandal. Ajută-ne să-l IDENTIFICĂM UPDATE 5 Cum s-a terminat marşul VIDEO şi FOTO

9
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-577614412">

suspect oua

Tensiunea se simte în Piața Operei din Timișoara unde lumea se adună pentru a treia zi consecutiv ca să protesteze împotriva clasei politice. Puţin după ora 18 a apărut şi unul dintre cei care, în prima seară de protest, a aruncat cu ouă către spectatorii care se aflau în pauză în balconul Operei. Acesta a fost recunoscut de unul dintre liderii protestatarilor şi când a fost întrebat dacă a dat cu ouă a recunoscut. Când i s-a cerut să se abţină de la gesturi violente, tânărul încălţat cu bocanci, pantaloni albaştri cu vipuşcă roşie şi geacă crem a devenit agitat, ripostând verbal.

Când a văzut că este filmat şi fotografiat a venit spre reporterul PRESSALERT.ro şi l-a împins, cerând să nu mai fie filmat. La scurt timp a dispărut din primele rânduri ale protestatarilor. Dacă îl recunoşti trimite un comentariu pe site sau un mail pe redactia@pressalert.ro şi spune-ne cine este. 

Pentru prima oară, pe lângă poliţişti şi jandarmi, în piaţa a venit şi un echipaj de la Pompieri. La 18,40, peste 200 de persoane îndură frigul şi sunt în piaţă. Rămâi pe PRESSALERT.ro şi află toate informaţiile despre evoluţia protestului.

UPDATE 1 Protestatarii au cerut în repetate rânduri să aibă grijă la provocări. „Știu că sunteți aici în piață și cei din galerie și cei din Noua Dreaptă. Vreau să protestăm împreună, liniștiți. Când ați făcut-o singuri nu v-a băgat nimeni în seamă. Acum putem fi împreună o forță. Să fim colectiv”, a spus Răzvan Munteanu, fost angajat în presă, acum solist trupei „The Weekend Band”. În acest moment, în piață sunt peste 400 de oameni și se citesc și se aplaudă revendicările protestatarilor.

UPDATE 2 La 20:05, aproape 1.000 de oameni au plecat în coloană pentru a străbate orașul, strigând „haideți cu noi, luptăm pentru voi!”

UPDATE 3 Coloana, formată din peste 1.500 de persoane, a schimbat traseul, de la pasajul Michelangelo, și se îndreaptă spre spitalul județean, strigând „DNA să vină să vă ia”.

UPDATE 4 Manifestanții, aproximativ 450 de persoane, sunt în fața prefecturii și cântă „Deșteaptă-te, române!”. Coloana se va deplasa din nou spre Piața Operei.

UPDATE 5 Demonstranţii au revenit în centrul oraşului la 22,3o şi au rămas să discute, anunţând pentru mâine o altă zi de protest.

Foto: Adrian Pîclișan

9 COMENTARII

  1. reforma politica se va realiza doar prin legiferarea pct.-ului 8 din Proclamatie. Niciun fost membru PCR in demnitati politice sau functii publice.

  2. V-ati gandit ca poate omul are o problema psihica? Domnule „de la presa”, el are tot dreptul sa te actioneze in judecata pentru ca ai publicat imagini, fara acordul lui, care ii pot defaima numele, pozitia sociala. „Sunt de la presa, am voie”? Trist ca presa are voie sa filmeze orice, oricand vrea ea si sa posteze, fara acordul meu, imagini compromitaroare, sa le spunem. „Ia mana de pe mine! Iarasi devi violent?” astea sunt niste mizerii, cretinitati, spuse de un om care se ascunde in spatele camerei de filmat si crede ca nu poate sa isi primeasca una-n bot de frica imaginilor! Ei prietene, te anunt ca, in aceeasi situatie, daca eu as fi fost cel care a aruncat cu oua in spectatorii de la Opera, iar tu ma incoleteai in aceeasi maniera, iti spargeam, elegant, camera, sau, depinde de stare, iti dadeam vreo doua-n nas, ca sunt de pe strada si am voie. Gestul lui este, intradevar, unul necioplit, insa, are tot dreptul in a se manifesta cum crede el de cuvinta! La fel de adevarat este ca doi, trei oameni ca el pot influenta tot grupul la violenta. In acelasi timp pot sa apara titluri in presa gen: „Protestatarii timisoreni s-au manifestat agresiv!” (multumiri presei! pentru ca puteti sa aberati in titluri, dupa bunul plac). Am fost undeva in spatele acestui individ in momentul in care a inceput sa arunce si am fost printre primii care s-a dus sa ii spuna ca nu e cazul sa aiba astfel de manifestari, ca vrem sa avem un comportament exemplar pentru protestatarul contemporan. A inteles si s-a oprit! Inchei prin a-ti spune, Dragos, ca sfanta ta profesie, sfanta presa, nu e chiar asa de roz cum o desenezi tu si nu tot timpul actionati in interesul poporului. De cele mai multe ori, de la voi pornesc scandalurile inutile, marunte, care va ajuta pe voi sa va faceti cunoscuti, sa va vindeti ziarele, sa aveti vizualizari etc. O zi frumoasa! P.S. Astazi se planteaza copaci in Torontalului. Poate iti faci putin timp si vi sa dai o mana de ajutor voluntarilor, timisorean implicat si devotat ce esti! Te astept sa iti spun in fata ce ma deranjeaza! O zi linistita!

  3. Prietene crezi ca daca esti la presa este smecher? Ce ai dovedit cu chestia asta? Spunetimi si mie ce bancnote de 50 de lei ai vazut tu..eu am foat acolo cu ei si spre parerea prietenului meu eu iti bagam camera aia pe gat findca nu ai nici un drept sa ma filmezi fara acordul meu,mam saturat de mincinosi ca tine si ca alti.am fost langa tine cand neai facut poze si am vrut sa iti indes aia pe gat dar nu mau lasat prieteni.cand o sa ai prieteni ca ai mei atuncia sa fi tare in gura.daca esti cameraman nu pot sa iti dau 2 in gura? Cine zice?unde scrie? Si el daca a fost acolo cu noi inseamna ca a aruncat cu oua? Am fost 40-50 de prieteni din care numa 2 au dat dc ii implici si pe restu? Vrei sa iti faci probleme? Stai linistit ca nu ne doare.atata timo cat nu ai poze cu noi in timp ce am aruncat …..veziti de treaba ca eu daca trec prin centru si ma filmezi sau imi faci poze iti indes camera aia pe gat findca nu ai nici un drept sa ma faci de ras findca esti tu tare in cleanta ca esti cameraman.nu esti cu nimic mai presus de noi sau de alti….gandeste umpic.ce crezi ca ai rezolvat? Tu iti inchipui ca noi toti te stim? Daca eram asa „prosti” cum spuneti voi veneam a 3 a zi cu ala si mancai camera…..bine zis ca eram in tricou ai vazut ce silueta am ba flamandule? Veziti de treaba ca nu ne cunosti si nu te mai baga in seama cu noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.