Informatica Timișoara surclasează Clujul în efectiv redus. Ce spune despre accidentări Robert...

Informatica Timișoara surclasează Clujul în efectiv redus. Ce spune despre accidentări Robert Lupu, antrenorul-jucător proaspăt promovat și în postura de selecționer

0
DISTRIBUIȚI

info cluj (4)

Alb-violeții de pe parchet au câștigat azi al șaselea joc din șase posibile în Liga I la futsal. În ciuda accidentărilor care au afectat lotul Informaticii Timișoara, gruparea formată în această vară nu a avut probleme cu mai modesta Clujana Cluj, scor 6-2 (3-0).

Timișorenii nu i-au putut alinia azi pe Rakic, Alcantara și Jovanovic, toți trei cu probleme medicale. Chiar și așa antrenorul-jucător Robert Lupu nu avea nevoie de foarte multe emoții pentru a depăși Clujul, doar locul 11 în campionat. Meciul a început cu minutul de reculegere ținnut în memoria victimelor de la ”Colectiv” iar jucătorii au purtat banderole negre pe braț.

Ardelenii s-au apărat bine dar aveau să cedeze prima dată în minutul 7. După o bară care parcă prevestea golul, Adrian Călugăreanu a înscris în același minut, tot cu ajutorul stâlpului de susținere. Peste doar un minut Janjic a mărit avantajul. Din păcate slavul s-a alăturat mai târziu listei cu jucători loviți. Repriza s-a încheiat cu golul lui Al-Ioani, care a trimis elegant în plasă pentru 3-0.

La reluare ritmul partidei a scăzut în intensitate. Clujana a profitat și a redus din diferență prin Acatrinei, în minutul 26. Peste patru minute Al-Ioani a refăcut diferența cu un șut printre picioarele lui Filimon, care azi a păstrat tabela în limite decente după șansele avute de gazde. Pe alocuri Informatica și-a permis să joace ”la spectacol”, din păcate doar vreo sută de fani au luat loc în tribună. Cu cinci minute înainte de final oaspeții au marcat norocos prin Tamas, dar au fost pedepsiți instant la faza următoare. Matei a șutat fantastic, sub bară de la distanță, pentru 5-2.


Scorul final a fost stabilit de antrenorul-jucător Robert Lupu în minutul 37.

Informatica egalează la puncte fruntașele Autobergamo Deva și Tg. Mureș, echipe care au parte de o întâlnire directă peste două zile. Înainte de meciul cu mureșenii timișoenii mai au un joc ușor acasă, cu Galactic Focșani (7 noiembrie).

Informatica Timișoara: Iancu – Janjic, Lupu, Al-Ioani, Novoselac, Cl. Dumitru, Călugăreanu și Matei. Rezerve de portar: T. Lungu și Daea.

Clujana Cluj: R. Filimon – Cîmpean (cpt.), Acatrinei, R. Muntean, Leahu, Timiș, Brad, Buburuz, Bercheșan, Tamas și Incze.

Robert Lupu l-ar putea selecționa pe campionul mondial de la minifotbal

Managerul bănățenilor e încântat de parcursul Informaticii de până acum. ”Nu s-a pus problema învingătoarei chiar dacă suntem în efectiv mai redus. Suntem acolo unde ne-am propus, în fruntea clasamentului”, a declarat Gabriel Lungu.

”Încercăm să dăm totul pentru a oferi cât mai mult spectacol. Zi de zi muncim pentru asta. Așteptăm meciurile mai intense. Azi a fost o bună repetiție pe plan tactic. Sper să progresăm. Am avut la Galați un meci destul de dificil, cu jucători accidentați, care pot sta 2-3 luni. Dacă nu-și vor reveni va fi foarte greu în jocurile cu Deva și Tg. Mureș. Trebuie să fim în efectiv complet”, a spus ușor îngrijorat antrenorul-jucător Robert Lupu.

Timișorenii nu se pot baza pe Ivan Jovanovic, ale cărui probleme tot recidivează, Thiago Alcantara e în cârje cu piciorul umflat după jocul din Moldova și va efectua un RMN curând iar Stefan Rakic are o ruptură musculară. Slobodan Janjic se pare că e recuperabil într-un timp scurt.

Săptămâna aceasta Robert Lupu a primit încă o funcție, va pregăti ca ”principal” și echipa națională de futsal. ”E o propunere care știam că va veni, mă așteptam, ce-i drept, mai târziu. Știu că voi avea de muncit, dar nu e ceva care să mă deregleze. M-am pregătit, am deja trei ani de antrenorat, am ajutat foștii selecționeri ca jucător și secund. E un lucru pe care îl iau în serios”, a conchis Lupu. El a mai spus că e posibil să-l selecționeze pe viitor pe Adrian Călugăreanu, multiplul campion mondial cu echipa de minifotbal și jucător care a deschis azi scorul. ”Mă bucur că am reușit victoria. Golul meu a fost pentru Thiago, sper să-și revină cât mai repede. E diferit față de fotbalul cu care eram obișnuit, e mult mai greu tactic pe parchet. Eu am jucat pe teren la amatori”, a precizat Adi Călugăreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.