ÎNGRIJORĂTOR Tot mai multe persoane cu handicap în Timiş. Care este cauza...

ÎNGRIJORĂTOR Tot mai multe persoane cu handicap în Timiş. Care este cauza şi câţi micuţi cu deficienţe sunt în evidenţa direcţiei de asistenţă socială

1
DISTRIBUIȚI

handicapSemnal de alarmă tras de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş. Reprezentanţii instituţiei avertizează asupra faptului că, în ultima perioadă, a crescut numărul persoanelor cu dizabilităţi din judeţ. Astfel, dacă anul trecut în evidenţele DGASPC Timiş se aflau 23.233 de persoane, acum, în doar primele nouă luni ale lui 2015, numărul persoanelor cu dizabilităţi a ajuns la 23.958.


Marea majoritatea sunt adulţi, însă statisticile arată că şi 1.820 de copii din Timiş suferă de diferite deficienţe.

„Este o creştere simţitoare a numărului persoanelor cu handicap din judeţul Timiş. A crescut numărul încadrărilor în grad de handicap în toate situaţiile, vorbim de grad uşor, mediu, accentuat, grav şi cu asistent personal. Asta înseamnă, pe de o parte, o preocupare mai mare a familiilor pentru evaluările medicale ale viitorilor încadraţi cu grad de handicap. Pe de altă parte, este vorba de boli, unele debutează la o vârstă sub media estimată”, a explicat Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiş.

Una dintre aceste boli este şi Alzheimer-ul. Potrivit specialiştilor, vârsta la care apar primele simptome ale afecţiunii a scăzut de la 70 la 45 ani. „Este îngrijorător acest fenomen. Boala este mai mult decât degradantă pentru o persoană cu o asemenea afecţiune, iar pentru familii este traumatizant, ceea ce îndură pe parcursul îngrijirii persoanelor cu handicap”, a mai precizat Emilia Milutinovici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.