PLANORUL DISPĂRUT: Epava găsită în Postăvarul de un turist este a planorului...

PLANORUL DISPĂRUT: Epava găsită în Postăvarul de un turist este a planorului dispărut în august. Cadavrul pilotului, descoperit înăuntru / Experţii criminalişti, la faţa locului

1
DISTRIBUIȚI

epava avion

Epava găsită, sâmbătă, în Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut în zona respectivă bucăţi dintr-un planor este a aparatului de zbor dispărut în 6 august, în interiorul epavei fiind găsit cadavrul pilotului Mircea Crăciun. ISU a precizat că Masivul Postăvarul a fost inclus de mai multe ori, în cursul verii, în arealul de căutare, într-o zonă care a depăşit o mie de hectare, însă aparatul de zbor nu a putut fi identificat atunci din cauza desimii pădurii.

O echipă complexă de experţi specializaţi în investigarea accidentelor aviatice, din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, merge în judeţul Braşov, cu un autolaborator specific, pentru a participa la cercetarea la faţa locului, în cazul planorului dispărut în vară şi găsit sâmbătă.

„Din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, o echipă complexă de experţi criminalişti specializaţi în investigarea accidentelor aviatice din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică se deplasează în judeţul Braşov, pentru a participa la operaţiunile de cercetare la faţa locului, în cazul accidentului aviatic”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, experţii se vor deplasa cu autolaboratorul criminalistic „Disaster Victims Identification Mobile Forensic Unit”, special proiectat pentru astfel de evenimente.

UPDATE 16:08 – ISU: Postăvarul, inclus din vară în arealul de căutare.


Planorul, negăsit atunci din cauza pădurii dese

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, zona respectivă a fost verificată atât cu forţe la sol, inclusiv cu alpinişti, în zonele abrupte, cât şi cu elicoptere şi drone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În cursul verii, Masivul Postăvarul, o zonă de peste o mie de hectare, a fost inclusă în aerealul de căutare de mai multe ori, cu personal de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Jandarmeria Montană, inclusiv cu alpinişti în zonele abrupte, precum şi cu alte forţe venite în sprijin. De asemenea, zona a fost verificată şi din aer atât cu elicoptere, cât şi cu drone, dar, cu toate eforturile depuse, aparatul de zbor nu a putut fi identificat din cauza pădurii foarte dese. Misiunea de identificare a aeronavei a rămas permanentă pentru personalul din zonă, care au efectuat verificări, de mai multe ori, pe baza indiciilor furnizate de la persoanele care au frecventat zona ca turişti. Acum, o astfel de sesizare s-a confirmat”, se arată în comunicatul citat.

Conform IGSU, sâmbătă după-amiază, echipajele de căutare formate din pompieri, salvamontişti, jandarmi montani, vânători de munte şi poliţişti au ajuns în zona indicată, din Munţii Postăvaru, iar din primele verificări seria aparatului de zbor identificat (5855) corespunde cu cea a planorului dat dispărut la începutul lunii august.

„Totodată, forţele de la faţa locului au descoperit rămăşiţe umane la bordul aparatului de zbor. A fost asigurată perimetrarea zonei, cazul fiind preluat de către organele abilitate, care vor cerceta cauzele şi împrejurările producerii evenimentului”, se mai precizează în comunicatul citat.

Echipele de intervenţie au găsit epava planorului pilotat de Mircea Crăciun şi dispărut în 6 august, în zona Muchia Cheii, din Masivul Postăvarul. Echipajele s-au deplasat în zona respectivă după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut bucăţi dintr-un planor, găsind în interiorul epavei cadavrul în stare avansată de descompunere al pilotului Mircea Crăciun.

Prima echipă care a sosit la locul indicat a izolat zona şi în prezent este aşteptată sosirea procurorului de caz, dar şi a unor reprezentanţi ai Poliţiei Criminalistice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.