Primarul Nicolae Robu vrea să pună stop proiectelor cu scăpări, care îi...

Primarul Nicolae Robu vrea să pună stop proiectelor cu scăpări, care îi aduc critici. Cum crede că ar putea preveni problemele care apar în teren la implementarea proiectelor

2
DISTRIBUIȚI

Deschiderea circulatiei pe Parvan intersectia cu Michelangelo 20 Decembrie 2014 20

De la instalarea edilului-şef Nicolae Robu în fruntea urbei de pe Bega, aproape niciun proiect implementat nu a fost finalizat la timp. Mai exact, între termenele avansate iniţial şi datele la care au fost tăiate panglicile diverselor investiţii au existat mari decalaje.

De fiecare dată când a fost întrebat de ce proiecte precum pasajul rutier subteran de la Michelangelo, reabilitarea străzii Musicescu sau amenajarea unei noi Săli Polivalente nu sunt finalizate, Robu a acuzat că la adresa sa sunt duse campanii de denigrare sau că astfel de întrebări vin de la oameni care nu au făcut nimic în viaţa lor şi care nu ştiu că implementarea oricărui proiect este dificilă.


Însă, sătul să fie criticat şi să aibă de-a face cu greutăţi în implementarea diverselor investiţii din urbea de pe Bega, edilul anunţă că a găsit o soluţie pentru a preveni astfel de inconveniente.

Vorbind despre proiectul skate-park-ului. care a fost ratat din cauza unor erori făcute de proiectant, primarul a declarat că „mă bate gândul ca pe viitor să supun proiectele la o supraverificare. Dumneavoastră ştiţi că pe fiecare proiect îşi pune ştampila ovală şi un verificator. Cu toate acestea, peste tot sunt proiecte cu scăpări. Sigur că e greu de făcut un proiect, proiecte perfecte nu or fi niciunde în lume, dar la noi sunt prea multe scăpări şi mă gândesc dacă nu ar fi potrivit să facem o supraverificare pe proiecte, pentru că ne întâlnim la implementare cu asemenea probleme generate de scăpările din proiecte încât de multe ori proiectele se blochează chiar din cauza asta”.

Întrebat de unde va găsi bani pentru a achita verificări suplimentare, Robu a precizat că „aici este problema, gândim în termeni de răul cel mai mic. Nu am o soluţie, nu ştiu cum să facem, dar v-am spus că mă bate gândul să venim cu o astfel de soluţie de supraverificare, decât să mergem cu proiectele în implementare şi să descoperim acolo tot felul de scăpări”.

2 COMENTARII

  1. Poate ar trebui prevăzut în contract ca cei implicaţi (proiectant, diriginte de şantier, verificator şi care or mai fi) să-si promească o parte din bani *să spunem 50%) abia după finalizarea proiectului. Iar dacă sunt „scăpări” sau alte probleme acestea să fie remediate din banii celor vinovaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.