Profesorii de la Colegiul „C. D. Loga” din Timişoara au învins, după...

Profesorii de la Colegiul „C. D. Loga” din Timişoara au învins, după scandalul cu directoarea şcolii: Mariea Ştefan a fost demisă, ca să fie numită pe o altă funcţie de conducere UPDATE Reacția ISJ

10
DISTRIBUIȚI

mariea stefan

Mariea Ştefan, directoarea Colegiului Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a fost demisă din funcţie, astăzi. Aceeaşi soartă a avut-o şi directoarea adjunctă a şcolii, Renata Boar. Decizia a fost luată în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Timiş.

„Ştiu că Mariea Ştefan a fost eliberată din funcţie, astăzi, de ISJ Timiş, pentru a fi numită în altă funcţie de conducere. Şi directoarea adjunctă a fost eliberată din funcţie, iar în locul lor au fost numite alte două profesorare. Şi eu am participat în consiliul de administraţie”, ne-a declarat Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret” Timiş.

Vă reamintim că 30 de profesori titulari au depus un memoriu la Ministerul Educaţiei, în care s-au plâns de faptul că directoarea unităţii de învăţământ are un comportament „dictatorial”, îi jigneşte şi nu îi respectă.


Războiul dintre cele două părţi a început în luna septembrie, când consiliul de administraţie a decis să-i acorde calificativul nesatisfăcător unui cadru didactic care a modificat în mod grosolan două note în catalog. Însă, profesorul a depus contestaţie, aceasta fiind analizată de o comisie de evaluare formată din mai mulţi profesori care i-au acordat calificativul bine. Se pare că aceasta a fost picătura care a umplut paharul, pentru că a izbucnit un uriaş scandal între directoare, nemulţumită că dascălul nu a fost sancţionat pentru că a modificat notele, şi jumătate dintre profesorii care predau în unitatea de învăţământ.

Reprezentanţii ISJ Timiş nu au putut fi contactaţi telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere şi nici Mariea Ştefan.

UPDATE Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, ne-a declarat că s-a luat decizia ca Mariea Ştefan să fie eliberată din funcţie pentru „detensionarea” situaţiei la Colegiul Naţional „C. D. Loga”. În locul lui Mariea Ştefan, a fost numită Gizela Fuioagă, profesor de matematică în unitatea de învăţământ, iar director adjunct, Simona Goşa.
„A existat, într-adevăr, o situaţie tensionată la Loga în ultimele două săptămâni. Pe de o parte, profesorii au fost nemulţumiţi de modul de comunicare al doamnei director cu dumnealor. Pe de altă parte, a fost doamna director care se poziţiona în partea opusă şi care a scos în evidenţă unele aspecte care au dus la crearea acelei tensiuni. Am considerat că e bine să detensionăm situaţia. Dumneaei a fost propusă în consiliul de administraţie pentru ocuparea funcţiei de director al centrului de excelenţă care ar urma să se realizeze la Timişoara şi în acest mod sperăm noi că lucrurile se aşează pe făgaşul normal”, ne-a explicat Aura Danielescu.
Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, ISJ Timiş nu a dat, astăzi, un învingător şi un învins în scandalul de la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, ci „pur şi simplu a încercat să fie corect. Este important să primeze echilibrul, respectul între noi şi, în mod evident, o comunicare eficientă. Pentru detensionarea situaţiei şi pentru echilibru s-a decis eliberarea doamnei Mariea Ştefan din funcţie. Sunt convinsă că pentru binele Liceului Loga va agrea această decizie şi nu o va lua ca pe un afront”.

10 COMENTARII

  1. Doamne ajută!Bloody Mary a fost demisă!Sperăm să i treacă isteriile şi prostia.Nu se poate să pui in fruntea unui liceu de elită o persoană rudimentară şi prost crescută.Infectă!

  2. Imi este imposibil sa cred ca domna director adjunct prof. Renata Boar poate fi acuzata de atitudine necivilizata. Totusi de ce a fost demisa? Victima colaterala? Cineva i-a vrut postul?

    • Dar de ce, e o tragedie daca e in alt loc decat cel potrivit? S-a nascut director, ii curg urechile daca lucreaza la catedra, e prea umilitor, care e problema? Si care e locul potrivit?

    • Profesoara a primit calificativul Bine (in general toti profesorii primesc calificativul Foarte bine, urmatorul este Bine, apoi Satisfacator iar ultimul este Nesatisfacator – adica un fel de 4. Directoarea si consiliul de administratie ii dadusera profesoarei Nesatisfacator. In urma contestatiei profesoarei Consiliul profesoral i-a dat Bine.)

  3. „Pentru detensionarea situaţiei şi pentru echilibru s-a decis” – si aici citatul se opreste –
    ridicarea petardei (scuzati-ma) din Loga si aruncarea acesteia peste gard, in curtea Centrului de Excelenta.
    „…in acest mod sperăm noi că lucrurile se aşează pe făgaşul normal”.

  4. Verificati-o pe „celebra” d-na Istin, actuala directoare de la Calderon…..O dau jos de undeva si o pun sa nenoroceasca alta scoala, ultima data a fost data afara de la Tepes, au pus-o iar la ISJ …cica pe proiecte, ea nu scrie corect nici in romana, desi cica e licentiata in lb. romana, iar de acolo de buna ce-o fost au dat-o jos si au trimis-o la Calderon. Totusi e bine ca nu e la catedra ca nu ar avea elevii ce invata la limba romana de la ea.

  5. Prestigiosul regizor, Ion Ardelean Ieremia, om de varf in arta si cultura banateana, si-a rezervat din timpul pretios cateva minute in care si-a exprimat indignarea fata de nelegiuirile de care a avut parte una din cele mai cunoscute si competente profesoare din Liceul C.D. Loga, in persoana D-nei Prof. Renata Graziella Boar (fost director adjunct).
    Distinsul Domn Ieremia, arata in comentariul la acest articol ca ii este imposibil sa creada ca D-na Profesoara, cu un comportament de inalta tinuta didactica poate fi acuzata de o atitudine necivilizata. Atitudinea domnului regizor, ma determina sa-mi exprim si eu indignarea fata de masinaria ordinara pusa la cale cu contributia ISJ-ului, prin care concasorul criminal al luptelor interne dintre partide, a afectat prestigiul directoarei adjunct de la Loga.
    Efectele sunt devastatoare, in primul rand pentru renumele Liceului C.D. Loga, dar nu in cele din urma pentru toate liceele din oras, in care conducerile acestora, in mod categoric, vor deveni prudente si timorate in actiunile lor de a instala o disciplina ferma in randul profesorilor si elevilor pe care ii conduc.
    „Mineriada” din Loga va instala o indulgenta criminala, care va atrage dupa ea debandada atat in randul elevilor cat si a unor profesori certati cu buna cuviinta, ca cele doua individe de la Loga, care au provocat intreaga dezordine din acest prestigios liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.