Seară de vis la vernisajul expoziţiei „Mitologii personale”, cu „căprarul” trupei Phoenix,...

Seară de vis la vernisajul expoziţiei „Mitologii personale”, cu „căprarul” trupei Phoenix, Valeriu Sepi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-272416777">

valeriusepi (8) [1280x768]Vernisajul expoziţiei „Mitologii personale”, semnate Valeriu Sepi, desfăşurat sâmbătă seara la Muzeul De Artă din Timişoara a strâns laolaltă o mulțime de pasionaţi de artă. Evenimentul a fost deschis cu o prezentare realizată de Victor Neumann, directorul Muzeului De Artă Timişoara.

„Valeriu Sepi e un mare desenator, e un personaj – dacă vreţi- nu numai un artist. A trăit în Brazilia, Indonezia, Australia şi Singapore. Iar acum a revenit acasă. A pornit cu Phoenix, e unul din fondatori. Are câţiva anişori şi merită felicitat de toţi prietenii“, a spus Victor Neumann.

Valeriu Sepi s-a născut în 1 noiembrie 1945 la Reşiţa şi a absolvit Facultatea de Arte – Universitatea de Vest Timişoara. Cunoscut drept „căprarul“ trupei Phoenix, artistul a realizat atât afişele festivalurilor de rock şi jazz din Timişoara între 1967 şi 1986 cât şi grafica şi designul albumelor Phoenix. Valeriu Sepi şi-a început discursul cântând câteva versuri din piesa „Fie să renască“. „Eu sunt pictor nu vorbitor. M-am întors cu mare drag şi cu puţină emoţie. Mă gândeam oare cum o mai fi lumea aici? Trebuie să recunosc că m-am întâlnit cu mulţi prieteni şi m-am pus pe treabă. Am expus aici gânduri şi mituri care demult mă frământau“, a spus artistul.

Evenimentul a continuat cu un moment susţinut de Doru Iosif şi cu un concert susţinut de Ilie Stepan, Horea Crişovan şi George Găină. „Acum câţiva ani, am avut prilejul să cântăm şi la precedenta expoziţie a lui Valeriu Sepi de la Galeriile Helios. Suntem mândri şi bucuroşi că suntem prietenii lui Sepi. Pentru început propun să ţinem un moment de reculegere pentru victimele tragediei Colectiv. Am avut colegi acolo, pe o parte din cei dispăruţi i-am cunoscut, pe alţii nu. Au fost potenţiali iubitori ai muzicii rock“, a spus Ilie Stepan în deschiderea concertului.

Expoziţia lui Valeriu Sepi va putea fi vizitată până în data de 11 decembrie.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.