Timișul, pregătit pentru scenarii macabre: de la ce număr de victime se...

Timișul, pregătit pentru scenarii macabre: de la ce număr de victime se declanșează „planul roșu” în caz de dezastru VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

tabara lunga 3

Prefectul de Timiș a vorbit, la emisiunea PRESSALERT LIVE, despre măsurile în cazul unui atac terorist pe teritoriul celui mai vestic județ. „Pot să vă asigur că instituțiile statului își fac treaba bine legat de aceste aspecte. Nu a fost presiune la granița cu Serbia. S-a făcut totul posibil pentru a face față unui număr mare de imigranți… Bineînțeles, de la un anumit număr în sus nimeni nu face față.


La cealaltă graniță, cu Ungaria, se fac controale la toți cetățenii, indiferent că sunt UE sau non-UE. Nu se mai fac doar formal”, a spus Eugen Dogariu.

În țara vecină, Ungaria, șase indivizi care aveau arme automate şi substanţe explozive au fost arestaţi preventiv pe parcursul a mai multe zile, în cursul unor operaţiuni efectuate recent de Unitatea ungară pentru combaterea terorismului (TEK). Conform MTI, serviciile de securitate maghiare au intensificat activităţile de monitorizare după atacurile teroriste comise la Paris, pe 13 noiembrie.

Dogariu este încrezător că procedurile de urgență existente sunt suficiente pentru orice scenariu. „Instituțiile statului reacționează și știu ce au de făcut. Pe fiecare tip de criză există proceduri care intră în aplicare. Exemplu, acel plan roșu intră la un anumit număr de victime. În Timiș cred că e 10, propunerea vine de la inspectorul-șef al ISU. Intră o procedură în ceea ce privește triaj, preluare, UPU și așa mai departe”, a concluzionat prefectul de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.