Cei mai buni elevi din Timiș vor fi pregătiți în cadrul unui...

Cei mai buni elevi din Timiș vor fi pregătiți în cadrul unui centru de excelență. Cine-l va finanța și când se va deschide

0
DISTRIBUIȚI

elev

Cei mai buni elevi din județul Timiș, care obțin performanțe de-a dreptul remarcabile la concursurile și olimpiadele internaționale la care participă an de an, vor fi mai bine pregătiți. Pentru „vârfurile” din județul nostru, din anul 2016 se va deschide un centru de excelență. Aici, 27 de profesori îi vor ajuta pe elevi să obțină rezultate excepționale la competițiile la care se înscriu, indiferent de disciplină.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a anunțat, astăzi, că centrul de excelență va fi deschis pe str. Lorena, în clădirea în care-și desfășoară provizoriu activitatea, în acest moment, Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara. Elevii ar trebui să se mute în locația de pe Loga de la începutul lui ianuarie 2016 pentru că, potrivit reprezentanților municipalității, lucrările de modernizare a clădirii ar urma să fie finalizate în câteva săptămâni.

„În sfârșit, avem centru de excelență. Avem acordul și sprijinul Primăriei Timișoara pe rectificarea de buget de a cuprinde sume de bani pentru centru. Pentru început, centrul de excelență va fi finanțat exclusiv din bugetul Primăriei Timișoara. Scopul nostru este ca acest centru să fie folosit de acele vârfuri din Timiș care se pregătesc deja în centrele pe care le avem pe discipline.


Ne dorim ca selecția copiilor să se facă la cel mai înalt nivel posibil”, a explicat Aura Danielescu.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, în luna ianuarie a anului viitor va începe selecția profesorilor care vor lucra în centru, dar și a elevilor. 27 de cadre didactice îi vor pregăti pe copii, dar în total în centru vor fi angajate 35 de persoane. Pentru că profesorii vor fi plătiți cu ora, adică vor primi aproximativ 15 lei pe oră pentru a-i pregăti pe cei mai buni elevi din județ, ISJ Timiș speră că se vor implica în sprijinirea centrului și diferite ONG-uri sau instituții. De altfel, Universitatea de Vest, dar și Universitatea Politehnica din Timișoara și-au arătat deja disponibilitatea de a susține centrul de excelență.

„Pentru ca profesorii să scoată aceste elite, trebuie să fie și recompensați din punct de vedere financiar. UVT își permite financiar să ne sprijine, iar rectorul de la Universitatea Politehnica și-a dat acordul de a sprijini centrul. Sperăm să nu pregătim acești elevi pentru a pleca din țară”, a mai precizat Aura Danielescu. Centrul de excelență va fi condus de Mariea Ștefan, fost director al Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara, iar pregătirea efectivă a celor mai buni elevi din județul Timiș va începe, cel mai devreme, în aprilie 2016. Mariea Ștefan a fost îndepărtată de la conducerea „C. D. Loga” după un scandal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.