Disperat de dezvăluirile din scandalul Retim, primarul Nicolae Robu cere INVESTIGAREA PRESSALERT.ro....

Disperat de dezvăluirile din scandalul Retim, primarul Nicolae Robu cere INVESTIGAREA PRESSALERT.ro. Vezi cum încearcă să MANIPULEZE opinia publică

1
DISTRIBUIȚI

robu (8)

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a reacționat, într-o postare pe contul său de Facebook, la dezvăluirile din ultima perioadă legate de scandalul Retim, nu cu explicații serioase, ci cu atacuri la adresa PRESSALERT.ro și încercări de manipulare a opiniei publice. Sun titlul „De la sac de box la boxer”, Robu începe postarea, în stilu-i caracteristic, lăudându-se singur în termeni specifici propagandei – „Am intrat în politică în 2008, după ce, prin forțe proprii, pornit în viață din postura deloc ușoară de copil de la sat, cu părinții țărani, atinsesem performanța în carieră de a fi devenit profesor universitar plin și conducător de doctorat în domeniul meu de specialitate, Calculatoare și Tehnologia Informației și, caz singular la nivel național -după știrea mea-, performanța de a fi ales de 4 ori în funcția de Prorector și de 2 ori în funcția de Rector al unei importante universități, Universitatea Politehnica Timișoara” sau „sunt un om funciarmente orientat spre bine și am făcut mult bine multor oameni și mult bine public, deopotrivă”.

Deranjat de faptul că avocatul Carmen Obârşanu a fost invitată la PRESSALERT LIVE şi că împotriva sa aceasta a depus plângere la DNA pentru că se plimbă cu un Mercedes cumpărat de compania de salubritate, care i-a plătit luni de zile şi telefonul mobil, Nicolae Robu a acuzat o conspiraţie şi site-ul PRESSALERT ca fiind „grup de presiune, finanțat de psd-iști notorii și de grupuri de interese afiliate psd la fel de notorii”. Încercarea disperată de a lega PRESSALERT.ro de PSD a fost făcută în repetate rânduri de primar, atunci când am dezvăluit ilegalităţile comise în timpul administraţiei sale, edilul făcându-se că uită că am fost singurii din presa locală care am scris despre matrapazlâcurile lui Titu Bojin şi a altor lideri social-democraţi din Timiş.

Robu a susţinut legat de Mercedes-ul cumpărat de Retim şi pe care-l foloseşte că „societatea Primăriei (!!!), în proporție de 50%, RETIM, prin forurile sale decizionale -am înțeles că AGA și directoratul executiv-, a decis să cumpere două mașini și să le lase spre folosință celor doi acționari, una din ele Primăriei Timișoara și cealaltă firmei germane RAROMA, în regim de comodat, pe o perioadă de 5 ani.


Cum Primarul Timișoarei, indiferent cum s-ar chema el, trebuie să aibă o mașină de serviciu, în contextul accidentului suferit de mașina Primăriei ce era pe post de mașină de serviciu a Primarului –iarăși indiferent cum s-ar chema el-, am considerat oportun să folosesc ca mașină de serviciu mașina RETIM, cea dată spre folosință Municipiului Timișoara în regim de comodat, pentru o perioadă de 5 ani. Despre ce mită și ce foloase personale necuvenite se vorbește, atunci, în asociere cu numele meu?!”. Interesant este că primarul nu scrie un cuvânt despre faptul că Retim este cea care i-a plătit luni de zile abonamentul de mobil, când l-a mutat de la Primăria Timişoara după scandalul facturii de peste 3.200 de euro din Dubai şi nici nu spune că, legal, putea să-şi cumpere o maşină de serviciu din fondurile municipalităţii, dar să nu depăşească suma de 20.000 euro. Nicolae Robu nu a scris în postarea sa nimic despre faptul că Retim are de plătit peste 6 milioane de lei penalităţi de întârziere pentru nerealizarea staţiei de compostare şi că ă fiecare zi se mai adaugă 10.000 lei, că Retim închiriază de ani de zile maşini la preţuri astronomice de la acţionarul german sau că se plătesc 100.000 lei pe lună acţionarului german sub forma unui contract de management, diminuându-se, implicit, profitul municipalităţii.

În schimb, într-o mimare a transparenţei, primarul a publicat doar primele două pagini ale contractului de comodat, oprindu-se să publice paginile în care se precizează că toate cheltuielile sunt suportate de Retim. A scăpat doar precizarea că pe perioada celor cinci ani ai contractului de comodat, asigurarea full casco a Mercedes-ului va fi plătită de Retim.

Primarul anunţă că „voi fi boxer” şi anunţă deciziile sale ” voi cere în instanță daune pentru calomnierea mea, tuturor celor care m-au calomniat. Cer investigarea finanțării organului de presă „pressalert” începând din 2012, deși consider că ar fi interesant chiar de la înființarea sa, pentru a i se putea înțelege mai bine rațiunea de a fi. Cer investigarea modului de atribuire a contractelor de lucrări și furnizare de bunuri și a punerii lor în operă în ultimii 4 ani de dinaintea mandatului meu -evident: cu toată deschiderea și spre anchetarea acelorași lucruri în mandatul meu, dacă se consideră oportun”. Nicolae Robu a ţinut să aprecieze „mass media timișoreană serioasă, care, știind adevărul legat de mașina în discuție, nu a colportat mizeria promovată de ”pressalert”.

1 COMENTARIU

  1. Poate ne spune ”micromegalomaniacul” de primărel de Bogsig, care ar fi ”mass media serioasă din Timișoara” ?!! Tare curios aș fi ! Poate Monitorul primăriei, ori sit-urile sponsorizate ”dezinteresat nu ?„ de societăți comerciale aflate în subordinea Consiliului local și care scriu ”numai de bine” de domnia sa ”micromegalomaniacul” ( evaluat de psihiatrul Gabriel Diaconu în Evenimentul zilei din data de 8 octombrie 2015).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.