Duel pe note între pianiştii trupelor timişorene Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT,...

Duel pe note între pianiştii trupelor timişorene Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT, la Timişoara. Când are loc întâlnirea

0
DISTRIBUIȚI

concert1După ce în luna aprilie a acestui an, melomanii timişoreni au avut parte de un inedit „duel“ între muzicienii timişoreni Sebastian Spanache şi Teodor Pop, evenimentul va avea o continuare, care se va desfăşura în data de 16 decembrie, de la ora 21.30, la Ambasada. Şi de această dată, temele improvizate ale celor doi pianişti care fac parte din trupele Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT sunt pregătite să încânte urechile iubitoare de „frumos“. Ideea acestui proiect axată în jurul improvizaţiei le permite muzicienilor să jongleze cu acorduri care pot fi încadrate în diverse stiluri, iar melomanii au parte de „bunătăţuri“ pe bandă rulantă.

Formaţia Sebastian Spanache Trio a susţinut la sfârşitul lunii noiembrie un concert exatraordinar la Teatrul Naţional Timişoara, în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Culturală NABU. În urmă cu 4 ani, acest grup excepțional lansa primul material discografic (producție proprie), susținând la Timișoara un concert memorabil.


De atunci, Sebastian Spanache Trio a concertat pe scenele unor mari festivaluri, precum Gărâna Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, Bucharest Jazz Festival si multe altele, împărțind scena cu numeroși artiști de talie mondială. De asemenea, trio-ul a susținut concerte în multe orașe importante pentru scena de jazz europeană, din care amintim: Berlin, Viena, Praga, Budapesta, Cracovia, Bratislava, Vroslav, Belgrad, Debrecen, Szeged și altele. În decembrie 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat „Grand Trophy” la Festivalul/Concurs International „Johnny Răducanu” iar în 2014, albumul „A Pasha’s Abstinence” a primit titlul de „BEST Album”, din partea revistei „Sunete”.

Formaţia timişoreană JazzyBIT a înregistrat în această toamnă în capitala Ungariei, Budapesta, cel de-al doilea material discografic la renumitul studio SuperSize Recording. JazzyBIT a luat naştere în toamna anului 2011, urmând ca în primii doi ani de activitate să concerteze în cadrul celor mai renumite festivaluri de gen din România – Gărâna Jazz Festival, Câmpina Jazz Rock Festival, Festivalul Internaţional de Jazz – Sibiu, Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz – Târgu Mureş, Roland Jazz Festival – Sângeorz-Băi, Timişoara Capital Jazz Festival, Alba Jazz Festival şi Green Hours International Jazz Festival – Bucureşti. Pe lângă acestea trupa a mai susţinut concerte în Alba Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Budapesta şi Szeged (Ungaria).

Anul trecut, timişorenii au lansat albumul de debut, intitulat „Touch the Sky”, printr-un concert extraordinar care a avut loc în Sala de concerte “Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Formaţia a câştigat premiul pentru debut la Gala premiilor de Jazz pe 2013, eveniment care a avut loc la Bucureşti.

Biletele pentru concertul pe care îl vor susţine pianiştii din Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT mâine, la Ambasada, costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.