Gabriel Kelemen a aplaudat reacția timișorenilor care l-au confruntat pe Robu: „Iată...

Gabriel Kelemen a aplaudat reacția timișorenilor care l-au confruntat pe Robu: „Iată un oraş curajos care se revoltă”. Ce spune despre modul în care a jignit primarul VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

gabriel kelemen

Dialogul civilizat este cheia unei societăţi care funcţionează bine, aceasta este părerea criticului de artă Gabriel Kelemen, care a fost în această seară invitat la PRESSALERT LIVE. La cererea moderatorului Dragoş Boţa, Kelemen şi-a expus opinia cu privire la discuţiile iscate la dezbaterea pe tema Inelului I de circulaţie, unde primarul Nicolae Robu i-a jignit pe participanţi. „Timişoara este o zonă de convulsie şi este normal să fie aşa. Probabil că nu întâmplător revoluţia a pornit de aici.


Şi o salutăm. Iată un oraş curajos care se revoltă! Este firesc să fie greu de controlat un asemenea oraş şi climatul politic din Timişoara este oarecum într-o anumită convulsie. (…) Eu nu vorbesc de pe poziţia omului politic sau a omului care se ocupă cu aceste ieşiri mai mult sau mai puţin spectaculoase. Este treaba presei şi are dreptul să facă lucrul ăsta. (…) Respectul reciproc, toleranţa şi ideea de cosmopolitanism sunt esenţiale într-un climat de dialog. În momentul în care se fracturează acest climat amical se ajunge la câte o ieşire mai mult sau mai puţin periculoasă pentru echilibrul foarte complex al unui oraş complex ca Timişoara”, a declarat Kelemen. Invitatul a atenţionat că inelul I de circulaţie este un subiect foarte serios, pentru care sunt necesare opiniile specialiştilor, care trebuie să ţină cont de realităţile locale.

Spre finalul emisiunii, revenind la subiectul dialogului în societate, criticul de artă a spus că „e foarte greu să uneşti oamenii între ei, nu poţi decat dacă există consens ideatic şi dacă ai metode diplomatice pe care le-aţi observat la mine, această flexibilitate constructivă, hrănitoare, care produce liant social. Eu cred că atunci eşti un bun politician când poţi să fii tolerant, flexibil, dar în acelaşi timp să uneşti şi să mergi mai departe. Nu dau lecţii cuiva, eu vă spun din punctul meu de vedere”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.