OFICIAL Se deschide traficul pe tronsonul Timișoara – Lugoj din A1. De...

OFICIAL Se deschide traficul pe tronsonul Timișoara – Lugoj din A1. De când vom putea circula pe autostradă de la vama Nădlac până la Lugoj

1
DISTRIBUIȚI

autostrada6

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat oficial deschiderea tronsonului de autostradă care completează A1 și asigură posibilitatea de a călători pe autostradă, neîntrerupt, 142 de kilometri, de la vama Nădlac la localitatea Traian Vuia în estul județului Timiș. Traficul rutier va fi deschis de astăzi, începând cu ora 19.00.


Acest tronson este astfel dat în folosință cu șapte luni mai devreme decât data prevăzută în contract.

Mai sunt, însă, lucruri de pus la punct, astfel că momentan vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție.

Contractul „Proiectare și execuție autostrada Timișoara- Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625” a fost semnat în data de 04.12.2013, Ordinul de Începere al lucrărilor fiind emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016. Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85% şi de Guvernul României în proporţie de 15%, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei fără TVA.

În vederea desfășurării în siguranță a circulației, reprezentanții CNADNR cere șoferilor să respecte semnalizarea rutieră și indicațiile agentilor de poliție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.