Terapii GRATUITE cu ajutorul cailor, prin joacă sau teatru pentru sute de...

Terapii GRATUITE cu ajutorul cailor, prin joacă sau teatru pentru sute de copii cu nevoi speciale din Timiş. Cât de mult îi ajută să se recupereze

0
DISTRIBUIȚI

terapia cu cai

Sute de copii şi tineri cu nevoi speciale din judeţul Timiş vor beneficia gratuit, anul viitor, de o serie de terapii alternative. Acestea pot face minuni pentru micuţii cu deficienţe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Terapiile vor fi oferite de specialişti din cadrul a cinci asociaţii din judeţ, care au primit finanţare pentru o serie de proiecte din partea unui grup de petrol şi gaze din România, în cadrul unui program pentru sănătatea copiilor.


În total, au fost finanţate 19 proiecte din întreaga ţară.

Din judeţul Timiş a obţinut bani pentru a sprijini copii cu nevoi speciale Fundaţia de Abilitare „Speranţa”, care îşi propune să continue intervenţia terapeutică prin muzică pentru copii cu dizabilităţi sau întârzieri în dezvoltare. Cu ajutorul acestei terapii se dezvoltă comunicarea şi limbajul, motricitatea şi sunt îmbunătăţite funcţiile cognitive.

De asemenea, Asociaţia Română pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă îşi propune cu banii primiţi să folosească tehnici expresive artistice pentru depistarea şi terapia tulburărilor de dezvoltare ce apar la copiii instituţionalizaţi care au suferit traume precoce de natură interpersonală. Şi Asociaţia „HorsEmotion” vrea să ajute zece copii instituţionalizaţi care trăiesc cu dizabilităţi, prin servicii de terapie cu ajutorul cailor şi prin joacă.

Totodată, Asociaţia „Corabia Prieteniei” doreşte să-i sprijine pe copiii cu tulburări de dezvoltare a limbajului prin joc, desen, pictură, modelaj şi terapie prin teatru, iar Asociaţia Clubul Sportiv Timişoara a dezvoltat un program complex de intervenţie timpurie în cazul copiilor preşcolari cu afecţiuni neuropsihiatrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.