ACS Poli vrea să se despartă de aproape o întreagă echipă. Cine...

ACS Poli vrea să se despartă de aproape o întreagă echipă. Cine sunt următorii pe listă și ce probleme a mai recunoscut Daniel Stanciu

1
DISTRIBUIȚI

acs poli tg (8)

Dacă elevii lui Florin Marin reiau pregătirile la finele săptămânii, conducerea lui ACS Poli a început oficial să se ”miște” de azi. Managerul sportiv Daniel Stanciu a anunțat că va negocia rezilierea contractelor cu nu mai puțin de 8-9 jucători. Dacă bulgarul Georgi Sarmov a cerut de la sine să părăsească echipa, conducătorul bănățenilor a spus că Adrian Poparadu a refuzat despărțirea pe cale amiabilă.

ACS Poli continuă să sufere financiar iar începutul lui 2016 nu are semne îmbucurătoare. Mai mult, cluburile din țară încă așteaptă restul banilor din drepturile TV. ”Aproape toate cluburile ne bazăm pe acei bani. Pentru a plăti o parte din datorii către jucători. Același lucru se întâmplă și în fotbalul de afară, în Spania, Italia. …Ne afectează și imaginea”, a declarat Daniel Stanciu în cadrul emisiunii ”Divizia locală” de la Digi 24 Timișoara.

Stanciu a precizat pentru aceeași sursă că de azi cei din conducere au început să lucreze la strategia pentru ultima parte a sezonului. ”Am stat și am încercat să fac o strategie cu colegii. Am în cap ce jucători ar trebui să vină, pe ce posturi. Am făcut o listă, sunt 8-9 jucători cărora am vrea sa le propunem rezilierea pe cale amiabilă a contractelor. Sunt jucători care nu ne-au ajutat foarte mult sau alții care poate merită să joace și nu au avut șansa. E normal să le dai drumul. Ține de negocieri, avem ceva datorii la ei.


Nu ne va fi foarte ușor. Rufino, Poparadu, au clauze (n.r. pot fi reziliate unilateral de către club). Poparadu nu-și dorește să plece, asta s-a întâmplat și astă vară. Nici aportul său nu a fost pe măsură. Nu a apucat să joace pentru că atitudinea sau randamentul său la antrenament nu l-au convins pe antrenorul principal să-l introducă în teren”, a precizat Daniel Stanciu.

Jucătorul de care timișorenii se pot despărți mai ușor e închizătorul Georgi Sarmov. ”Sarmov și-a manifestat intenția. Am discutat și azi cu reprezentantul jucătorului. Cred că va fi primul oficial plecat in zilele următoare. Rufino are o clauză, putem rezilia unilateral. Părerea mea e că nu e un jucător la care sa renunțăm așa ușor. Varianta secundară ar fi să-și micșoreze contractul. Aștept să discutăm vineri. În Spania a marcat multe goluri. Llorente și Hernandez s-au integrat fără probleme”, a mai spus Stanciu.

Bănățenii au fost părăsiți deja de tânărul portar Eduard Pap, care și-a reziliat deja contractul după ce nu a mai prins un loc de titular. ”Intra în ultimele șase luni. E un jucător care poate evolua pentru tineretul naționalei, a pierdut contactul, își dorește să joace ca să prindă echipa. L-am ințeles. I-am făcut o ofertă de prelungire. Am acceptat că e mai bine să plece pentru că nu-i puteam asigura loc de titular”, a adăugat managerul sportiv despre ”cazul Pap”.

Politehnica lui Iancu are încă un cuvânt de spus!

Deși practic mai există doar pe hârtiile de la FRF, FC Politehnica Timișoara intrată în insolvență are încă procente din jucătorii cedați la ACS Poli. Precum e cazul lui Claudiu Belu, cel mai râvnit tânăr de la echipă. ”Sunt cluburi care s-au interesat de Belu, dar nu ne putem despărți de el. Mai e o problemă, jucătorii preluați de la fostul club sunt în coproprietate cu acesta. La fel și Pap, aparține de Școala ”Marcel Băban” și dacă îl doream de tot trebuia plătită o sumă destul de mare…”, a conchis Daniel Stanciu.

Timișorenii își vor relua pregătirile vineri după masă și urmează să efectueze un stagiu de două săptămâni în Antalya, perioadă în care vor avea parte de cinci jocuri amicale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.